Jul

Vaniljekranse

image_print

Mormors vaniljekranse er altid et hit. Men jeg må indrømme at jeg nok er kommet til at ændre lidt i hendes efterhånden meget gamle opskrift og tilføjet noget mandelmel. Jeg håber på hendes tilgivelse når hun måske kigger ned oppe fra skyen af. Jeg har aldrig kendt min mormor, da hun desværre døde da jeg helt lille. Heldigvis har det ikke afholdt min mor fra at bage hendes vaniljekranse eller for den sags skyld noget af hendes andet gamle bagværk som jeg ved min mor holder så meget af. Det holder et dejligt liv i minderne og mormor.

Ingredienser:
ca. 35 stk.

  • 200g blødt smør.
  • 150g rørsukker.
  • 300g hvedemel.
  • 75g mandelmel.
  • 1 vaniljestang.
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt.
  • 1 æg.

Fremgangsmåde:

  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Bland det sammen med ca 1 tsk. af rørsukkeret.
  • Bland det bløde smør sammen med rørsukker, vaniljekorn og æg.
  • Tilsæt hvedemel, mandelmel og hjortetaksalt og ælt det hele godt igennem.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyller og sprøjt dejen ud på et stykke bagepapir og for en krans.
  • Du kan også køre dejen igennem en kødmaskine monteret med en stjerneplade.
  • Bages i en almindelig ovn på 200grader i 8 – 10 min.
  • Afkøl de færdig-bagte vaniljekranse på en rist.

TIP: Dejen kan fryses

Ingredienser
Flæk vaniljestangen på langs
Bland vaniljekornene med 1 tsk af rørsukkeret
Den færdige dej kommes i en sprøjtepose
Sprøjt dejen ud og form som en krans
Bages ved 200grader almindelig ovn i 8 til 10 minutter. Afkøles på en rist.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.