Aftensmad

One pot pasta med parmesan

image_print

En skøn lækker og ikke mindst cremet pastaret. Parmesanen kommer virkelig til sin ret her og jeg er vild med det. Men nu er vi også nogle store ostespisere herhjemme så alt med ost er kærkommen. Du kan spise retten som den er uden kød eller toppe den med noget sprødt bacon inden servering. Gerne med et godt stykke brød til. 
Hvis du vil gange opskriften op så hold lidt igen med mængden af vandet. Tilføj hellere lidt ekstra vand af, gangen. 

Ingredienser: 
2 personer. 

  • ½ dl koldpresset rapsolie.
  • 250g pasta.
  • 100g frisk spinat.
  • 200g cherry tomater i halve.
  • 1 løg.
  • 2 hvidløgsfed, presset.
  • 100g revet parmesanost.
  • 1 grøntsagsbouillion terning. 
  • 6 dl vand. 
  • 1 lille tsk. Groft salt.
  • ½ tsk peber. 

Fremgangsmåde:

  • Pil og hak løget i tern. 
  • Skyl spinat godt. 
  • Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg, presset hvidløg og de halve tomater. 
  • Svits det hele i 5 minutter. 
  • Vand, pasta, bouillon, spinat, salt og peber tilsættes og rør det godt rundt i gryden. 
    Lad retten småsimre i 16 minutter ved middelvarme (min kogeplade står på 6 og kan gå op på 9) Rør lidt rundt undervejs. 
  • Tag nu gryden af kogepladen. Der må gerne være lidt overskydende væske.
  • Tilføj det revet parmesanost. Vend det godt rundt. 
  • Lad retten hvile under låg i 5 minutter. 
  • Server.
Ingredienser
Svits løg, hvidløg og tomater
Tilføj vand, bouillon, pasta, spinat, salt og peber og lad retten små koge
Der må gerne være lidt væske tilbage inden parmesanen skal i
Vend parmesanost i og lad retten hvile i 5 minutter
Top evt med sprød bacon inden servering
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.