Aftensmad

Tomattærte

image_print

Madtærte er bare noget af det nemmeste af bixe sammen. I hvert fald hvis du spørger mig. Okay jeg tør godt indrømme at det syntes jeg nok ikke for 15 år siden..haha. Det var først der jeg begyndte på det der madlavning, da min dengang 1-årige datter jo ikke kun skulle lave af pasta og kødsovs og frysepizza. 
Jeg har et kæmpe tomathjerte og er vild med næsten alt mad hvor tomater indgår. Og jeg tænker du skal være lige så glad for tomater som jeg for at kunne lide den her tærte, for der er virkelig mange i. De bedste tomater du kan bruge, er de mest solmodne tomater. Mums altså. Jeg giver den gas med timian da jeg syntes det går godt med tomater. Hvis du ikke er så vild med timian kan du bruge en håndfuld frisk basilikum i stedet. 

Ingredienser: 

Ca. 4 personer. 

  • Tærtedej (jeg bruger altid den fra AMO). 
  • 500g cherrytomater.
  • 1 håndfuld frisk timian. 
  • 100g feta. 
  • ¼ fløde.
  • 4 æg.
  • 1 tsk. groft salt.
  • Lidt friskkværnet peber. 

Fremgangsmåde:

  • Kom tærtedejen i en smut tærteform eller beklæd tærteformen med bagepapir, det syntes jeg fungere bedst. 
  • Skyl og skær tomaterne i halve og kom dem i tærteformen. 
  • Hak timian groft og kom det over tomaterne. 
  • Smuldre feta over. 
  • Pisk fløde, æg salt og peber godt sammen og fordel det udover tomaterne. 
  • Bages ved 200grader varmluft i 35 til 40 minutter, midt i ovnen.  
Ingredienser
Halver tomter og hak timian
Kom det op i tærteformen
Smuldre feta over
Rør fløde, æg, salt og peber godt sammen
Fordel det udover og bag tærten ved 200grader varmluft i ca 35 til 40 minutter
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.