Jeg ved der findes mange variationer af denne ret. I mange opskrifter består den selvfølgelig svinemørbrad, godt med løg og masser af fløde, og respekt for det, for det smager virkelig også godt, eller bare generelt alt med fløde smager godt..haha I min opskrift har jeg valgt at pifte den lidt op med bacon, tomatpure og lidt kulør, hvilket min lille familie er ret så glad for. Til svinemørbrad i fad serverer jeg ris blandet med ærter, en god salat og hvidløgsbrød. Velbekomme.
Ingredienser: Ca. 2 til 3 personer.
1 svinemørbrad
2 løg
200g bacon i tern
½ liter fløde 38% (ønsker du mere sauce så tilsæt en 1/4 fløde mere)
1 lille dåse tomatpure
Kulør
Salt og peber
2 dl. Mel
Fedtstof til panden.
Fremgangsmåde:
Puds mørbrød, dvs. skær sener, fedt og hinder af.
Skær mørbrad i skiver
Krydre med skiverne med salt og peber på begge sider.
Vend stykkerne i mel.
smelt fedtstof på en pande og brun kødet på hver sin side.
Fordel dem i et fad.
Steg bacon sprød og fordel dem over mørbrad.
Skær løg i skiver og svits dem evt. i det overskydende fedt fra bacon.
Kom dem i fadet.
Kom fløde på panden og rør tomatpure i.
Kom lidt kulør i og rør godt rundt
Fordel flødeblandingen i fadet.
Varmes i ovnen ved 200grader varmluft i 30 min.
Ingredienser
Puds svinemørbrad
krydre stykkerne godt med salt og peber på begge sider
Vend kødet i mel og brun det på begge sider.
Svinemørbrad, bacon og løg fordeles i et fad
Fløde, tomatpure og kulør røres godt rundt på panden
Fordel flødeblandingen over svinemørbrad, bacon og løg. Kom fadet i ovnen i 30 min ved 200grader varmluft