Dessert

Gulerodsdessert

image_print

En virkelig skøn og lidt anderledes dessert. Aller første gang min lillesøster serverede denne dessert for mig, tænkte jeg ærlig talt, EJ nu stopper hun altså med alle de grøntsager! Godt nok er vi verdensmester i at ondulere alle former for grøntsager, men at komme gulerod i desserten, der går grænsen altså. Mine tanker blev gjort til skamme, for nøj, hvor det smager godt og så er det en mega nem og hurtig dessert. Er du presset på tid, så køb de revne gulerødder i pose. Der kan man nemlig spare god tid i køkkenet, selvom de selvfølgelig koster det mere end en pose gulerødder.
I opskriften bruger jeg daim, hvilket er familiens fortrukne, men du kan bruge hvilken som helst chokolade.
For at gøre desserten til en lettere udgave kan du udskift fløde og cremefraiche med vaniljeskyr og ikke tilføje flormelis og vaniljesukker, megen skulle jeg vælge, går jeg selvfølgelig med fløden.
Når jordbærsæsonen er på sit højeste, har jeg flere gange lavet desserten på jordbær i stedet for gulerødder.

Ingredienser:
Ca 4 til 6 personer.

  • 400-500g Revet gulerod.
  • 2 1/2 dl cremefraiche 18%.
  • 1/4 L. Fløde.
  • 2 pk. daim af 56g eller den chokolade du har lyst til.
  • 100g makroner.
  • 3 tsk. flormelis.
  • 2 1/2 tsk vaniljesukker.

Fremgangsmåde:

  • Knus makroner og hak daim groft.
  • Kom begge dele i en skål og bland det godt sammen.
  • Pisk fløden stiv og vend cremefraiche i.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker og rør det godt rundt.
  • Kom flødeblandingen ud over makroner og chokolade.
  • Top tilsidst med de revne gulerødder.
  • Voila. Og du har en skøn dessert.
Ingredienser
Makroner og chokolade kommes i en skål
Pisk fløden stiv
Vend cremefraiche i
Tilsæt flormelis og vaniljesukker og rør det godt rundt
Kom flødeblandingen ud over makroner og chokoladen
Top med de revne gulerødder
Prøv at udskifte de revne gulerødder med jordbær
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.