Salater

Kold risret

image_print

En dejlig kold risret der passer perfekt som tilbehør til kylling, forårsruller eller bare til de kødfrie aftner med et godt stykke brød til.
Denne risret bruger jeg også til vores madpakker. Jeg holder den kødfri, mens manden og teen får vendt en omgang kyllingtern i eller hvad jeg nu lige har af kødrester.
Hvis du er til raclette, vil jeg klart anbefale denne kolde ret som tilbehør.
Den kolde risret bliver bedre hvis den får lov at trække i køleskabet i et døgn.

Ingredienser:

  • 250g ukogt ris.
  • 1 grøntsagsboullion terning.
  • 100g rosiner.
  • 3 peberfrugter i forskellige farver.
  • 1 dåse ananas i tern.

Dressing:

  • 1 dl. koldpresset rapsolie.
  • 3 spsk. citronsaft.
  • 1 fint hakket rødløg.
  • 2 presset hvidløgsfed.
  • lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:

Skyl de ukogte ris godt i koldt vand inden du koger dem. Så undgår du at risene klister sammen.
Kog risene efter anvisning på pakken sammen med grøntsagsboullion.
Lad derefter risene afkøle. De skal være helt kolde.
Start med at lave dressingen.
Tilføj alle ingredienser i en lille skål og lad det trække lidt, mens du ordner peberfrugterne.
Skyl og skær peberfrugt i tern.
Dræn ananasstykkerne for væde.
Kom de kolde ris, peberfrugt og ananasstykkerne i en stor skål og tilsæt dressingen.
Vend det godt rundt i skålen og lad det trække et par timer inden servering gerne længere.

Ingredienser til dressing
Ingredienser til rigsretten
Skyl risene godt
Kog risene efter anvisning på pakken sammen med grøntsagsboullion
Start med at lave dressingen
Bland alle ingredienserne sammen og lad den trække mens du snitter grøntsagerne
Skær peberfrugt i tern
Dræn ananas for væde
Kom de kolde ris, peberfrugt, rosiner og ananas i en stor skål og tilsæt dressingen
Lad den kolde risret trække trække et par timer inden servering og gerne et døgn
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *