Bagværk og kage

De perfekte burgerboller

image_print

Vi er vilde med burger. Og efter jeg fandt den her opskrift på Louises madblog for nogle år siden, køber jeg næsten aldrig færdige burgerboller, da de er blevet så kedelige i vores mund.
Jeg bager altid dobbelt eller 3-dobbelt portion, så jeg har til fryseren. De kan nemlig sagtens fryses. Jeg bliver altid skuffet, når jeg opdager, at fryseren har udsolgt, og jeg ikke kan nå at bage.
Jeg ANBEFALER meget den her opskrift, og jeg er sikker på, at I bliver lige så vilde med de her burgerboller, som vi er.

Ingredienser:
8 stk.

  • 1 dl lunkent vand
  • 1 dl neutral yoghurt, fraiche, skyr, A38 eller lignende
  • 50 g gær
  • 60 g blødt smør
  • 40 g sukker
  • 1½ tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker, smør, yoghurt (eller lignende) og hvedemel og ælt det godt igennem. Hvis dejen er meget klisteret så tilsæt forsigtigt lidt mere mel.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter under et viskestykke.
  • Form 8 lige store boller.
  • Jeg vejer dem altid af, så jeg får nogle pæne lige store burgerboller. Hver dejklump vejer mellem 87 og 92 g.
  • Rul bollerne runde og lad dem hvile på køkkenbordet i 5 minutter.
  • Tryk nu bollerne helt flade og pensel dem med æg og vend dem i sesam (se billeder).
  • Kom bollerne på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve under husholdningfilm og et viskestykke i 60 minutter.
  • Bages ved 230 g varmluft i ca. 10 til 12 minutter.

Som I kan se på billederne, har jeg brugt en blanding af sorte og almindelige sesamfrø.

Jeg har skrevet med Louise, om det var okay med hende, at jeg bruger hendes opskrift på bloggen, og det var det selvfølgelig.
Jeg linker til hendes virkelig gode blog længere nede på siden.

Ingredienser
Vej dejen af i 8 lige store stykker.
Lad bollerne hvile på køkkenbordet i 5 minutter.
Tryk bollerne helt flade,
Pensel bollerne med æg.
Kom sesam på den ene side af bollerne.
Sådan.
Kom bollerne på en bageplade.
Hæver i 60 minutter under husholdningfilm og et viskestykke.
Bages ved 230 g varmluft i ca. 10 til 12 minutter.
Link til Louises madblog.


image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.