Bagværk og kage

Flutes med parmesanost og oregano

image_print

Vi er bare nogle små brødgrise herhjemme, og jeg indrømmer det blankt! Vi spiser brød til ALT.
I stedet for altid at bruge hvidløgsflutes eller almindelige hvide/grove flutes, ja hvorfor så ikke tilføje krydderi og ost (som i det her tilfælde) i dejen? Det smager altså godt.
Du kan sagtens undvære parmesanost og oregano i den her opskrift og bare bage helt almindelige flutes. Jeg får ca. 30 stk. Så er der nemlig nok til fryseren.
Mængden af mel kan variere lidt så tilføj ikke alt melet på en gang og prøv dig lidt frem.
God bagelyst.

Ingredienser:
Ca. 30 stk.

  • 50 g gær
  • ½ liter mælk
  • 2 tsk. sukker
  • 2 stk. salt
  • 75 g smør
  • 650 til 800 g hvedemel (måske mere)
  • 1½ spsk. tørret oregano
  • 100 g fint revet parmesanost
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

  • Smuldre gæren i en skål.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Når blandingen er lillefingervarm, hældes den i skålen til gæret, og der tilsættes sukker og salt.
  • Rør rundt.
  • Kom oregano og parmesanost i og rør rundt.
  • Tilsæt så mel lidt efter lidt og ælt den godt til den er smidig.
  • Lad dejen hæve under husholdningfilm og et viskestykke i 30 minutter.
  • Form ca. 30 flutes (de virker meget små, men de hæver meget) og lad dem efterhæve på en bageplade i 30 minutter.
  • Pensel dem med æg og drys evt. med lidt oregano.
  • Bages ved 225 grader varmluft nederst i ovnen i ca. 10 minutter.

Form dejen lige som du har lyst til – det er kun fantasien der sætter grænser.

Ingredienser
Smuldre gæren i en skål.
Smelt smørret i en gryde og hæld mælken over.
Når mælken er lillefingervarm, hældes det over gæret i skålen, og der tilsættes salt og sukker
Tilsæt så oregano og parmesanost og rør det godt rundt.
Tilsæt melet lidt efter lidt.
Ælt det dejen godt igennem.
Stilles til hævningen i 30 minutter.
Form herefter de ønskede flutes. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.
Lad flutene efterhæve i 30 minutter. Pensel dem med æg og drys evt. med lidt oregano.
Bages ved 230 grader på nederste rille i ca. 10 minutter.
Velbekomme
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *