Jul

Ølkage med applesinsmør

image_print

Juletid er lig med ølkage. Bare duften af de varme krydderier til ølkagen kan få en i juelstemning. Førhen har jeg altid gået lidt udenom kagen, da jeg ikke helt kunne finde ud af, om det var mig. Men en weekend, hvor vi skulle besøge et holde venner i Struer, var den blevet bagt, og jeg må sige, at lige præcis den her ølkage nu er på jule to-do listen.
Og så er den jo smaddernem. Det er bare at blande alle ingredienser og i ovnen. Til ølkage er det selvskrevet, at der skal en gang smør på. Og ølkagen bliver kun bedre med lidt appelsinsmør. Det kan varmt anbefales.

Ingredienser:

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 1 flaske hvidtøl
  • 1 æg
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel med top
  • 2 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. 
  • Rør alle ingredienser sammen. 
  • Kom dejen i en smurt form (franskbrødsform eller lign.). 
  • Bages i ca. 5 kvarter. 

Appelsinsmør:

  • 100 g smør
  • 1½ tsk. fint revet appelsinskal fra en økologisk appelsin/usprøjtet.
  • 1 tsk. frisk. appelsinsaft
Ingredienser
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.