Juletid er lig med ølkage. Bare duften af de varme krydderier til ølkagen kan få en i juelstemning. Førhen har jeg altid gået lidt udenom kagen, da jeg ikke helt kunne finde ud af, om det var mig. Men en weekend, hvor vi skulle besøge et holde venner i Struer, var den blevet bagt, og jeg må sige, at lige præcis den her ølkage nu er på jule to-do listen. Og så er den jo smaddernem. Det er bare at blande alle ingredienser og i ovnen. Til ølkage er det selvskrevet, at der skal en gang smør på. Og ølkagen bliver kun bedre med lidt appelsinsmør. Det kan varmt anbefales.
Ingredienser:
500 g hvedemel
500 g brun farin
1 flaske hvidtøl
1 æg
1 tsk. natron
2 tsk. kanel med top
2 tsk. stødt nellike
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rør alle ingredienser sammen.
Kom dejen i en smurt form (franskbrødsform eller lign.).
Bages i ca. 5 kvarter.
Appelsinsmør:
100 g smør
1½ tsk. fint revet appelsinskal fra en økologisk appelsin/usprøjtet.