Aftensmad

Spinatpandekager med skinkefyld

image_print

De her pandekager opstod egentligt fordi, jeg skulle have tømt grøntsags-skuffen. Jeg havde en stor rest af spinat, og det blev så til disse spinatpandekager. Jeg kan bare ikke lide at smide mad ud, så alt, hvad der kan bruges, bliver brugt.
Det er faktisk min mand, der er pandekage mester herhjemme (ifølge ham selv), men her må jeg godt få lov at svinge pandekagepanden. Måske fordi han tænker, hvad alt det spinat skal gøre godt for i en pandekage… haha!
Min teenager har flere gange brugt dem uden fyld som et mellemmåltid i madpakken i stedet for det vanlige frugt eller gulerødder.
Overfor min nevø hedder de superhelte pandekager pga. den grønne farve, som Hulk også har. De små aner jo ikke, hvem Skipper Skræk er!!!! Hahaha. Så at sige til ham, at han bliver lige så stærk som Hr. Skræk, ville være lig med – jeg leger bare videre Moster – … haha.
I den her børnevenlige udgave er fyldet skinkefyld, men der kan også laves oksekødsfyld.
Pandekager smager vildt godt kolde sammen med min rejesalat (link nederst på siden).
Spinatpandekagerne med rejesalat kan med fordel bruges som forret.

Spinatpandekager – 12 stk.

Ingredienser:

  • 150 g frisk spinat
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg
  • 2½ dl mælk
  • 1 tsk. groft salt

Fremgangsmåde:

  • Skyld spinaten og tør den godt – enten på et rent viskestykke eller dub med køkkenrulle.
  • Kom alle ingredienser i en blender og blend det godt.
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof og bag de grønne pandekager i ca. 1 til 2 minutter på hver side.

Skinkefyld:

  • 1 dåse majs
  • 350 g skinkestrimler (jeg havde 2 pakker fra Rema 1000)
  • 200 g revet mozzarella ost

Kom lidt skinke, majs og top med revet ost på en spinatpandekage og rul den sammen.
Gør dette ved alle pandekagerne og kom dem i et ovnfast fad.
Drys lidt ost oven på pandekagerne, inden de skal i ovnen.
Bages ved 200 grader varmluft i 10 til 15 minutter.

Ingredienser
Skyl den friske spinat godt.
Tør spinaten godt.
Kom alle ingredienser i en blender.
Blendes godt.
Bag panderkagerne.

Skinkefyld
Kom fyldet i panderkagerne.
Rulles sammen og lægges i et ovnfast fad, der toppes med revet ost. Bages ved 200 grader varmluft i 10 – 15 min.
Serveres med en god gang salat.
Spinatpandekagerne kan bruges som mellemmåltid i madpakken.
Link til tutti’ hjemmelavede rejesalat
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *