Aftensmad

Cremet Tomatpasta med bacon

image_print

Egentlig har vi døbt denne ret for camping-pasta, da den er så hurtig at bixe sammen. Vi er fastlægger på en campingplads nær Silkeborg der hedder Hesselhus camping og med vores arbejdstider kommer vi tit ret sent om Fredagen. Så der skal Aftensmaden bare være nem.
Jeg plejer at koge pasta og få gjort alle ingredienser klar hjemmefra. Så mens manden åbner campingvognen og pakker ud, så bixer jeg maden sammen. Helst på grillen i en støbejernsgryde/sauterpande. Ikke fordi det gør nogen forskel på retten, men jeg er bare vild med at lave mad i det fri.

Ingredienser:
Ca 3 personer.

  • 1 pakke bacontern.
  • 1 stort løg.
  • 3 hvidløgsfed.
  • 100g cherry tomater.
  • 1/4 L madlavningsfløde.
  • Ca 50g revet parmesanost.
  • 1 dl tomatpure.
  • 250g tørret Fettuccine pasta.
  • 1 håndfuld frisk basillikum.

Fremgangsmåde:

  • Start med at koge fettuccine efter anvisning på pakken.
  • Skær løg i tern og hak hvidløg.
  • Skyl cherry tomater og halver dem.
  • Kom bacontern, løg, cherrytomater og hvidløg i en varm gryde og svits til bacon til det begynder at blive sprødt.
  • Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde og rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu det revet parmesanost og frisk basillikum og vend det godt rundt til osten er smeltet og tomatsaucen er cremet.
  • Vend det færdigkogte Fettuccine i tomatsaucen.
  • Serveres med lidt frisk basillikum på toppen og dit yndlingsbrød.

Hvis du syntes der kommer for meget baconfedt så tag noget fra inden du tilsætter tomatpure og fløde. Endelig ikke alt fedtstof, da det tilføjer en god smag til retten.
Du kan bruge lige den pasta du har lyst til. Jeg er bare stor fan af det tørre Fettuccine pasta fra Rema1000.

Ingredienser
Kog pasta efter anvisning på pakken
Snit grøntsagerne
Kom bacon, løg, hvidløg og tomat på en pande og steg til bacon er lidt sprødt
Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde
Parmesanost
basilikum og rør det godt rundt til det har en cremet konsistens

Tilsæt det færdig kogte pasta og vend det godt i tomatsaucen.
Serveres gerne med et stykke godt brød. Mit favorit brød til præcis denne menu er foccacia med havsalt
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.