Appetizers

Tunmousse

image_print

Jeg er på ingen måde god til fisk, MEN tunmousse, ja tak. Min mor har altid brugt denne fremgangsmåde dog uden purløg. Jeg har nemlig en tendens til at tilføje alt muligt grønt i hendes mad. hehe. Faktisk tilføjer jeg gerne purløg, dild og persille i tunmousse for at gøre den dejlig grøn. Det kan jeg klart anbefale. Så det vil blive en potte purløg, 1/2 potte persille og 1/2 potte dild. Resten af krydderurterne kan du evt. bruge i en lækker dressing.
Udover tunmousse har jeg også en stor svaghed for rejer, så selvfølgelig skal der rejer på toppen når jeg anretter.

Ingredienser:
hovedret 3 pers. Forret 6 pers.

  • 3 dåser tun i vand.
  • 3 blade husblas.
  • 1 tsk. citronsaft.
  • 2 dl cremefraiche.
  • 1 dl pisket fløde.
  • 1 potte purløg.
  • 1 tsk. groft salt.

Pynt:

Feldsalat.
Hårdkogt æg.
Tomat.
Rejer.
Dild.
Økologisk citron.
Agurk.

Fremgangsmåde:

  • Start med at ligge husblads i blød i koldt vand.
  • Dræn tun for vand og kom den i en skål.
  • Tilsæt cremefraiche, citronsaft, hakket purløg og salt.
  • Blad det hele godt sammen.
  • Tag husblas op af vandet og smelt det langsomt over et vandbad.
  • Afkøl forsigtigt det smeltede husblas med lidt af tun blandingen se evt. billede.
  • Vend nu det afkølede husblas sammen med resten af tun blandingen.
  • Bland pisket fløde i tunen.
  • Kom hele tunmoussen i en smurt form og stil den på køl i mindst tre timer under husholdningsfilm.
  • Anret og pynt den færdige tunmousse.
    Serveres med noget lækkert brød.

TIP: Du kan sagtens lave tunmoussen dagen før.

Ingredienser
Start med at ligge husblas i blød i koldt vand
Dræn tun for vand og kom det i en skål
Tilsæt cremefraiche, citronsaft, hakket purløg og salt. Blad det godt sammen
Smelt langsomt husblas over vandbad
Afkøl forsigtigt husblas med lidt af tunblandingen
Sådan. Rør tun rundt i husblas.
Vend det afkølede husblas i resten af tunen.
Tilsæt den ene 1dl pisket fløde.
Kom tunmoussen i den ønskede form og lad den stå i køleskabet i mindst 3 timer
Anret og server
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *