Aftensmad

Hvidvinskartofler i aluform på grillen

image_print

Perfekt som campingmad.

Opskriften her er tusse gammel. Faktisk så gammel at mine små grå måtte i tænkeboksen. Min mand har flere gange spurgt, om jeg ikke godt ville lave de der kartofler med hvidvin, og hver gang har jeg sagt “ja ja” og kommet på noget andet – haha.
Men så her på vores campingtur spurgte han igen, om jeg ikke kunne lave de der kartofler, og nu var der ingen vej udenom, men kunne jeg huske det? Næ nej! Så jeg måtte i gang med at tænke i mit lille campingkøkken og efter nogle forsøg lykkedes det nogenlunde at ramme, og jeg indrømmer blankt, at jeg havde fuldstændig glemt, hvor godt de smager. Så det er bestemt ikke sidste gang, de bliver lavet her over sommeren.
Jeg har endnu ikke prøvet at tilberede kartoflerne i ovnen. Det har jeg tilgode.

Ingredienser:
Til ca. 4 personer.

 • 4 små aluforme med låg
 • 1 rød peberfrugt
 • 800 g kartofler
 • 4 hvidløg
 • 4 gulerødder
 • 2 rødløg
 • 4 dl hvidvin
 • Koldpresset rapsolie
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 • Kom 2 spsk. olie i hver foliebak.
 • Skær kartofler og gulerødder i tynde skiver og fordel dem i foliebakkerne.
 • Skær løg i grove tern og peberfrugten i stave og bland det sammen med kartoflerne.
 • Pres et hvidløg i hver foliebakke og krydder med salt og peber.
 • Kom yderligere 2 spsk- rapsolie over grøntsagerne og vend det hele godt rundt.
 • Tilsæt så 1 dl hvidvin i hver foliebakke og kom låg på.
 • Sæt bakkerne på grillen ved direkte varme.
 • Hvidvinskartoflerne skal have 40-50 minutter.
 • Rør lidt rundt i kartoflerne under tilberedningen.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *