Tutti' verden

Vores kobberbryllup

image_print

Puha at skulle planlægge et kobberbryllup i(den gang) en coronatid, gav godt mange udfordringer og endnu flere grå hår. Det tror jeg flere kan skrive under på. Egentlig kunne vi jo bare vælge at udskyde festen eller lade helt hver med at holde noget, men både min mand og jeg var ret enige om at vi det ville vi ikke og så længe vi overholdte alle restrektioner i forhold til forsamlinger, ja så var det op til vores gæster om de ville komme. Jeg tror alle på det tidspunkt var ved at være coronatrætte så næsten alle inviterede kom.
Vi valgte at dele det op, så kobberbryllup vol. 1 var for den tætteste familie og kobberbryllup vol. 2 var for venner og begge fester har været så sjove og hyggelige. Jeg vil gerne dele lidt ud af hvad mine overtænkene hjerne kom på ved begge fester. Jeg er typen der elsker at gøre lidt ekstra ud borddækningen plus at gøre det hyggeligt for mine gæster, uden at det skal være overdrivende og koste en formue. Jeg er meget godt gift, da min mand som regel er med på mine ideer eller også er jeg god til at overtale..haha.
Vi holdte Kobberbryllup vol. 1 lørdag den 17 April og jeg havde været igang med forberedelserne længe. Maden havde vi valgt at bestille udefra da, jeg nægtede at være træt og ikke kunne hænge sammen fordi jeg ved med mig selv at jeg ville stå i køkkenet hele dagen og lege mini chef.
Jeg har igennem flere omgange købt stofservietter i jysk når de var på tilbud, ellers koster de jo en bondegård, når man skal bruge mange. I søsterene grene fik jeg købt servietringe og lange lys.
Vi brugte flere aftner på selv at lave menukort og havde nok lidt diskutioner om hvordan opsætningen skulle være..hehe og ja manden fik sin vilje.
Jeg havde gemt en masse glas fra flere madvare som blev brugt til vaser og til fyrfadsstager.
Blomsterne er sat helt tilfældigt i dem, da jeg godt kan lide det lidt vilde udtryk. I ved lidt ligesom en blomstermark. Jeg mangler lige at skrive at, traditionen tro skal jeg love for at vi blev banket godt og grundt op kl 00.01 natten til vores kobberbryllup. Holy Moly der var SÅ mange der kom for at ønske os tillykke, til trods for corona. Alle stod i deres klynger og sang for os og vi blev så forkælet med en flot æresport og masser af blomster. Der blev vi begge to meget rørt.
Det sjove er lidt at jeg blev helt forvirret og var på vej ind for at hente teenageren, der så var hoppet ud af vinduet og stod og sang sammen med familie og venner..haha
Jeg deler lidt billeder herunder af Kobberbryllup vol.2

Vores flotte æresport
Vi var selvfølgelig lidt forberedte på at der kom nogle sent om aften, så vi havde sat lidt drikkevare til deres sangstemmer.

Stofserviet og servietring

Blomsterne
Mormors gamle glas kom på bordet. På den måde var hun lidt med i selskabet.

Menukortet

Min svigerinde havde lavet en mini udgave af en æresport. Den er SÅ smuk og sikke en god ide.


Nu til kobberbryllup vol. 2.
Kobberbryllup vol.2 var for alle venner. Vi valgte at skubbe det til sidst i August. Det var der så også en del konfirmationer, fødselsdage, jubilæums sov der også var, fnis.
Så det blev til en lille fest, men det blev den ikke mindre hyggelig og sjov af, for vi har nogle venner der virkelig giver den gas og har det sjovt. De er FANTASTISKE.
Jeg ved ikke hvordan eller hvornår jeg kom på at jeg ville lave en bar til denne aften, men jeg havde sat mig det i hovedet og måtte overtale manden også til den anden ide jeg havde og den krævede lidt mere overtalelse. Jeg fået en ide om at vi skulle slå nogle havepavillioner op inde i stuen, men det skulle være uden selve teltet, bare stængerne og så skulle de være fyldt med lyskæder.
Jeg var så heldig at min veninde som havde holdt en virkelig god 40 års fødselsdag havde indkøbt pavilloner som jeg godt måtte arve, plus hun havde en del lyskæder jeg også måtte låne.
Og nu måtte jeg tænke lidt stratetisk forhold til at skulle overtale min mand, så jeg valgt at starte med baren og det tænker jeg var rimelig godt, for da han endelig havde fået fat i pallerne kunne han godt se ideen i det og så bygge han videre. Og ved i hvad???? baren blev skide god.
Da jeg havde skamrost ham, for hans arbejde med baren, fik jeg et blink og han fandt selv stængerne frem til min ide med pavillonerne. Da vi havde fået den ene op, blev vi enige om at en var nok og sørme om han så ikke siger – ved du hvad skat? jeg er godt nok ikke meget for at røre ved loftet, men jeg tror altså vi sætter toppen fast der, så slipper vi også for benene- WHAT!!!!! Det er store ord fra min mand. Så toppen blev godt viklet ind i lyskæder og sat fast i loftet. Det blev så godt og jeg er så træt af ikke at kunne få taget et ordentlig billede af det hele. ØV. Jeg håber i kan se ideen i det billede jeg ligger op.
Til borddækningen genbrugte jeg rester af lys fra kobberbryllup vol.1. Vi lavede et nyt menukort og nu drinkskort. I de mange glas kom der brudeslør i og på bordet godt med eucalytus og små lyskæder. Jeg havde købt små hangoverposer, hvor jeg kom nødder, Pamol, tyggegummi og pastiller i. Det var lidt sjovt.
Maden stod jeg selv for. Jeg havde gjort det så nem for mig selv som jeg kunne plus at manden hjælp mig max i køkkenet og fuldte mine køkkenordre med ja tak..haha menuen stod på.

Choripan med chimichurri.
Hvidløgsstegte rejer på salatbund med urtecreme og rugbrødssnack.
Sous Vide oksemørbrad med krydderurter.
Råstegte kartofler.
Whiskysauce.
Feldsalat med grønne tomater, tranebær og saltede græskarkerner.
Frisk salat med melon og mandler.
Kold Rabarbersupper med vaniljeis, marengs og citronmelis.
Chips og dip som snack.

Noget af baren
Den blev SÅ god. Klokken er en gammel sag vi har fået for en del år siden.
LED lys i flere forskellige farver.
Projekt pavillon
Det blev så GODT.
Borddækningen
Hangover poserne
Lånte denne bowle af min veninde så vinen kunne komme flot på køl
Vores velkomstdrink

Håber at det kunne inspirere jer bare lidt med borddækning, sjove ideer og måske en menuplan.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *