Bagværk og kage

Spinat boller

image_print

Luftige spinat boller kan altså bare noget. Ikke nok med at de har en flot farve, ja så smager de helt perfekt som sandwichboller til madpakken. Jeg er næsten sikker på at ungerne vil elske at få en grøn bolle med i madkassen.
Jeg bruger altid en ordentlig omgang frisk spinat når jeg bager de her boller, da jeg syntes det giver den bedste smag og farve.
Husk at mængden af mel kan variere så tilføj det lidt af gangen.

Ingredienser:
12 stk.

  • 50g gær.
  • 2 1/2 mælk dl (jeg bruger skummemælk, da det er det vi drikker herhjemme).
  • 1 dl. rapsolie.
  • 1 æg.
  • 1 tsk. salt.
  • 250g frisk spinat.
  • 200g fuldkornshvedemel.
  • 700 – 800g hvedemel.
  • Derudover:
  • 1 æg til pensling.
  • valgfri kerne til at toppe bollerne med. Jeg har brugt græskarkerner og sorte sesam.

Fremgangsmåde:

  • Start med at skylle spinaten godt, hvis det ikke er gjort. Vrid den for vand og blend spinaten godt.
  • Lun mælken og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, olie og æg og rør det godt sammen.
  • Tilsæt det blendet spinat og fuldkornshvedemel og bland det hele godt sammen.
  • Ælt hvedemelet i lidt efter lidt og husk at mængden kan variere. Dejen må godt være lidt klisteret, men ikke for meget.
  • Stil dejen til hævningen på køkkenbordet undet husholdningsfilm og et viskestykke i 30 minutter.
  • Efter hævning kommes dejen ud på et mel drysset bord(ikke for meget mel).
  • Del dejen i 12 ligestore stykker. Vej evt. dejen.
  • Formes som boller og kommes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Hæver yderligere 30 minutter på køkkenbordet under husholdningsfilm og et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 200g varmluft.
  • Pensel spinat bollerne med æg og drys med valgfri kerner.
  • Bages i 12 til 14 minutter.
Skyl spinaten godt
Blend den godt
Sådan
Når dejen har hævet første gang deles den i 12 lige store stykker. Vej evt. dejen
Lad bollerne efterhæve på en bageplade under husholdningsfilm og et viskestykke
Efter hævningen pensles bollerne med æg
Drys med valgfri kerner
Bages i ovnen 12 til 14 minutter
Volia, så er der spinat boller

Bollerne er fryseegnet

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *