Aftensmad

Kartoffel kroketter

image_print

Jeg har længe gået med den ide om at lave mine egene kartoffelkroketter, da jeg syntes dem man køber godt, kan blive lidt slatten i det eller bare ikke smager af noget. Jeg fik min far med i køkkenet en hel dag, hvor den stod på netop kartoffel-kroket projekt, da jeg var på miniferie hos dem i Thyborøn. Og jeg syntes selv vi er kommet meget godt fra det. Faktisk blev den første portion næsten lige så hurtig spist som de var kommet op af gryden haha. 

Nu er jeg og min familie jo nogle mega oste-spisere så selvfølgelig har jeg tilføjet ost i de her kroketter. Det kan du sagtens undlade.

Ingredienser:
Ca. 30 stk.

  • 1 kg kartofler.
  • 1 tsk. groft salt.
  • 50g smør.
  • 100g revet gouda eller mozzarellaost.
  • 1 liter rapsolie.
  • 2 æg.
  • 2 dl. hvedemel. 
  •  ½ pose Pankorasp.

Fremgangsmåde:

  • Skæl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom kartoflerne i en gryde og kog dem sammen med en 1 tsk. Groft salt til de er møre. 
  • Hæld vandet fra de kogte kartofler.
  • Tilsæt osten og smør, og mos det hele godt sammen. 
  • Lad kartoffelmosen blive kold. 
  • Kom Mel, Æg og pankorasp i hver deres skål.
  • Pisk æggene sammen. 
  • Rul den afkølede kartoffelmos til små kugler. 
  • Panere kartoffelkuglen i først mel, så æg og til sidst pankorasp. Gentage dette ved alle kugler. 
  • Opvarm olien i en gryde til 175 – 180 grader. 
  • Fritere kartoffelkroketterne i ca. 3 til 4 minutter. 
  • Drys evt. de færdige kroketter med lidt groft salt inden servering. 
Ingredienser..UPS har glemt smøret
Kog kartoflerne, hæld vandet fra og tilsæt smør og ost
Mos det hele godt sammen og lad det køle af.
Form mosen til kugler i ca. den her størrelse
Rul kartoffelkuglen først i mel
Så i sammenpisket æg
og til sidst i pankorasp
gør dette ved alle kartoffelkugler
Opvarm olien til 175 – 180 grader
Kom kartoffel kroketterne i nogle stykker af gangen
De skal have mellem 3 til 4 minutter.
Drys med lidt groft salt inden servering
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.