En dejlig simreret som passer perfekt til weekenden. I opskriften skriver jeg at den skal simre i en time, men du kan sagtnes lade den småsimre i længere tid ved svag varme. Er du eller familien til cocktailpølser kan disse tilsættes i retten 10 minutter før servering. Det er min familie ret så glade for, eller de er ret så glade for denne her aftensmad, efter næsten en hel kødfri uge(fnis)
Ingredienser: Til 4 personer.
600g okseindelår i strimler.
150 – 200g bacon i tern.
50g smør.
2 løg.
1/2 liter fløde, gerne 38%.
2 spsk. paprika.
4dl. vand.
1 oksebouillonterning.
4 spsk. hvedemel.
1,5 dl. tomatpure.
Groft salt og peber.
Ca. 200g cocktailpølser(Valgfrit).
Kartoffelmos med broccoli:
2kg kartofler
1 Broccoli.
1 æg.
1,5 dl. mælk.
50g smør.
1 tsk. groft salt.
Fremgangsmåde:
Vend okseindelår strimler i melet sammen med ca 1 tsk groft salt og lidt peber.
Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun kødet heri.
Tag kødet over på en tallerken.
Snit Løg groft.
Smelt den anden halvdel af smørret i gryden og tilsæt løg.
Svits dem et minuts tid og tilsæt bacon.
Steg bacon og løg i 5 minutter.
Tilsæt nu kødet, tomatpure, paprika, vand, oksebouillonterning og giv det et opkog.
Tilsæt fløde og lad det nu småsimre i en time.
Smag retten til med salt.
Tilsæt cocktailpølser i bøf stroganoff 10 minutter før servering.
Kartoffelmos:
Skræl kartofler og skær dem i tern.
Skær broccoli i buketter.
Kog kartoflerne i 20 minutter. I de sidste 5 til 10 minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter.
Hæld vandet fra kartofler og broccoli og mos dem med en kartoffelstøder eller håndmixer.