Appetizers

Blinis med rejer

image_print

Jeg har haft lidt svært ved, hvilken kategori de her lækre blinis skulle gå ind under, for de er vel egentlig en appetizer men bliver brugt som del af et tapasbordet. Jeg tror jeg er kommet frem til at de skal ind under appetizer da jeg hyppigt bruger dem som en lille snack til et glas kold hvidvin. 
Hvis du ikke er til rejer, kan jeg stærkt anbefale at bruge en god hvidløgsspegepølse toppet med pickles, lidt revet peberrod og rødløg. 
Jeg har valgt ikke at bruge boghvedemel som indgår i de originale blinis opskrifter men almindeligt hvedemel, da jeg syntes at blinis er noget alle skal kunne lave uden at der skal bruges specielle meltyper. 
Jeg indrømmer blankt at jeg bruger en blinispande da jeg bare er en knold til at få dem pæne runde. 
Jeg får 12 stk. ud af denne opskrift men du kan sagtens doble den op. 

Ingredienser:  
12 stk. 

  • 70g hvedemel.
  • ½ tsk. Salt.
  • 1 tsk. Bagepulver. 
  • 1 dl cremefraiche.
  • 1 æg. 

Rejefyld:

  • 2 ½ dl 38% cremefraiche. 
  • 1 lille rødløg. 
  • 1 bundt purløg.
  • 1 bundt dild. 
  • Lidt citronsaft. 
  • Salt og peber. 
  • Rejer. 

Fremgangsmåde:
Start med blinis. 

  • Kom alle ingredienser i en skål og pisk det godt sammen. Der må ikke være nogle klumper. 
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof. 
  • Hvis du ikke bruger en blinispande så kom vi små klatter på panden med en spiseske.
  • Steg blinis til de er gyldne på begge sidder. 

Fremgangsmåde:
Rejefyld. 

  • Pisk cremefraiche luftig med en elpisker. Det tager nogle minutter, men pas på det ikke bliver klumpet. 
  • Hak rødløg, purløg og dild meget fint, evt. med en minihakker
  • Vend de hakkede grøntsager sammen med den piskede cremefraiche og smag til med citronsaft, salt og peber. 
  • Kom en stor tsk. Af cremefraiche-blandingen på en blinis og top med rejer. 
  • Pynt med evt. med tomat. 
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.