Salater

Spidskålsalat med dressing

image_print

Jeg er ret glad for den her nemme salat. Jeg spiser den nogle gange uden tilbehør eller bare som en del af vores aftensmad på vores kødfrie dage. 
Jeg tror min mand vil kalde den campingsalaten, da det tit er den jeg har bikset sammen når vi kun skal afsted et par dage. Her får vi den både til frokost og til aftensmaden sammen med en grillet frankfurter eller til lune frikadeller. Hvis man ikke er til kartoffelsalat, vil jeg mene at salaten er en god erstatning. 

Ingredienser:
Ca. 4 personer. 

  • ½ spidskål eller 1 lille.
  • 1 æble.
  • 200g ærter.
  • 3 gulerødder.
  • 2 forårsløg.
  • 1 hvidløg.
  • 2 ½ dl cremefraiche.
  • 1 lille tsk. Dijonsennep. 
  • Lidt citronsaft( ¼ tsk.).
  • Salt og peber. 

Fremgangsmåde: 

  • Pres hvidløg i cremefraiche og smag til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber. 
  • Snit/riv Spidskål fint. 
  • Riv gulerødderne groft. 
  • Skær æblet i tern
  • Skær forårsløg i tynde ringe. 
  • Bland ærter, æblet alle de snittede grøntsagerne sammen og vend cremefraichedressingen i. 
  • Så er salaten klar til at servere.

Hvis du evt. har lidt saltmandler eller peanuts er det perfekt som topping på salaten.

TIP: Det kan klart anbefales at lade den færdige salat trække 1 times tid.

Nogle af ingredienserne
Bland alle ingredienser sammen til dressingen
Snit spidskål(jeg bruger min foodprocesser)
Riv gulerødderne groft
Skær æblet i tern og forårsløg i ringe
Bland alt det grønne sammen
Vend dressingen i
Voila
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.