Appetizers

Kartoffelspyd med ost og timian marinade

image_print

Så er sommeren her – eller i hvert fald nogle dage ad gangen – og på sommerdage skal man bare grille. Det skal vi i hvert fald herhjemme. Jeg synes, vi tit har kørt i det samme tilbehør til grillen. Enten bagekartofler, ovnkartofler eller grillede grøntsager. Så en aften prøvede vi de her kartoffelspyd med ost. Ideen til spyddene kom egentlig da grill- og pandeost kom på hylderne igen i supermarkederne.
God arbejdslyst og velbekomme.

Ingredienser:
6 spyd.

  • 600 g kartofler (mellemstørrelse)
  • Pande- og grillost (jeg bruger den fra Taverna).
  • 3 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. frisk timian
  • 1 hvidløg
  • Salt og peber
  • 6 grillspyd

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne i 15 min. og lad dem køle helt af.
  2. Skær osten i den ønskede størrelse tern. 
  3. Kom skiftevis kartofler og ostetern på spyddet. 
  4. Kom rapsolie i en skål.
  5. Pres hvidløget i olien.
  6. Hak timian fint og bland det i olien.
  7. Tilsæt lidt salt og peber. 
  8. Pensel spyddene med marinaden.
  9. Der skulle gerne være lidt overskydende marinade tilbage, som skal bruges til spyddene, når de grilles. 
  10. Grilles i ca. 15 min. Vendes hyppigt og pensels med den resterende marinade. 

TIP: Lav evt. spyddene om dagen og lad dem trække i marinaden.
TIP: Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i vand i nogle timer. Så undgår du, at de brænder af på grillen. 

Ingredienser

Start med at lægge træspydende i vand. Gerne flere timer før brug.
Skær osten i tern.
Kom skiftevis de forkogte kartofler og ost på spyd.
Bland alt til marinaden.
Pensel kartoffelspydende godt.
Gem det overskydende marinade til når spydene skal grilles.
Brug marinaden under tilberedningen.
Efter ca 15 min. er spyddene klar til servering.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.