Så er sommeren her – eller i hvert fald nogle dage ad gangen – og på sommerdage skal man bare grille. Det skal vi i hvert fald herhjemme. Jeg synes, vi tit har kørt i det samme tilbehør til grillen. Enten bagekartofler, ovnkartofler eller grillede grøntsager. Så en aften prøvede vi de her kartoffelspyd med ost. Ideen til spyddene kom egentlig da grill- og pandeost kom på hylderne igen i supermarkederne. God arbejdslyst og velbekomme.
Ingredienser: 6 spyd.
600 g kartofler (mellemstørrelse)
Pande- og grillost (jeg bruger den fra Taverna).
3 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. frisk timian
1 hvidløg
Salt og peber
6 grillspyd
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne i 15 min. og lad dem køle helt af.
Skær osten i den ønskede størrelse tern.
Kom skiftevis kartofler og ostetern på spyddet.
Kom rapsolie i en skål.
Pres hvidløget i olien.
Hak timian fint og bland det i olien.
Tilsæt lidt salt og peber.
Pensel spyddene med marinaden.
Der skulle gerne være lidt overskydende marinade tilbage, som skal bruges til spyddene, når de grilles.
Grilles i ca. 15 min. Vendes hyppigt og pensels med den resterende marinade.
TIP: Lav evt. spyddene om dagen og lad dem trække i marinaden. TIP: Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i vand i nogle timer. Så undgår du, at de brænder af på grillen.
Ingredienser
Start med at lægge træspydende i vand. Gerne flere timer før brug.
Skær osten i tern.
Kom skiftevis de forkogte kartofler og ost på spyd.
Bland alt til marinaden.
Pensel kartoffelspydende godt.
Gem det overskydende marinade til når spydene skal grilles.