Appetizers

Knuste kartofler

image_print

Det tager næsten ingen tid at lave kartofler lidt ekstra lækre. Der findes mange variationer af knuste kartofler. Nogle bruger smør, andre bruger olie til marinaden lige som jeg. Nogle frituresteger kartoflerne, andre bager dem i ovnen. Jeg bruger ovnen.
Du kan bruge lige de krydderier, du har lyst til, og evt. toppe kartoflerne med lidt parmesanost. Det smager fantastisk.
Sidst jeg serverede de her kartofler for familien, fik jeg at vide, at de her kartofler laver jeg for lidt. Og det er altså store ting fra deres mund om kartofler. Min mand hader dem! Som han selv siger, er det fordi, han levede af kartofler, da han var barn. Og teenageren siger det samme, fordi han gør (fars pige). TYPISK… haha.
Jeg har brugt tørret timian i den her marinade, da jeg ikke havde frisk, da det uden tvivl er mit fortrukne at bruge.
Du kan både lave de her knuste kartofler som gæstemad eller til en hygge aftensmad med familien.

Ingredienser:
Til 4 personer.

  • 12 mellemstore kogte kartofler
  • 1½ dl neutral olie (evt. rapsolie)
  • 1 tsk. groft salt
  • Lidt peber
  • 1 spsk. tørret timian
  • 2 pressede hvidløg

Fremgangsmåde:

  • Start med at tænde oven på 200 grader varmluft.
  • Bland olie, presset hvidløg, timian, salt og peber sammen i en skål.
  • Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir og pres kartoflerne let flade. Brug evt. et glas.
  • Pensel kartoflerne godt med marinaden – der skal ikke spares.
  • Bag kartoflerne i ovnen i 20-30 minutter.

TIP: Gril kartoflerne i ovnen de sidste 5 minutter. Så bliver de lige lidt ekstra sprøde.

Pres kartoflerne let flade med et glas.
Sådan.
Pensel dem godt med din marinade.
Klar til ovnen.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.