Bagværk og kage

Fladbrød

image_print

De her fladbrød er uden tvivl noget af det bedste tilbehør, der findes! De er så lette og bages på en glohed pande.
Den bedste aftensmad, jeg kan få, er fladbrød med tzatziki (hjemmelavet selvfølgelig) og kyllingekebab. Man kan bruge lige det fyld, man lyster. Det er virkelig mums, og jeg vil stærkt anbefale det.
Brødene kan bruges som tilbehør til risretter eller til en god pesto.
En ting er sikkert – vores madglade maver herhjemme er vilde med dem!

Ingredienser:
8 stk.

  • 2 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker
  • 2½ spsk. neutral olie
  • Ca. 400 g mel

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkent vand.
  • Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
  • Kom olie i og rør rundt.
  • Tilsæt mel og ælt det godt sammen. Hvis dejen er klisteret så tilsæt mere mel, til dejen er glat og fast.
  • Lad dejen hæve under husholdningfilm og et viskestykke i ca. 30 min.
  • Del dejen op i 8 lige store stykker (jeg vejer altid dejen af).
  • Rul et stykke dej fladt ud og prik med en gaffel.
  • Opvarm en pande (den skal være godt varm).
  • Når panden er varm pensel den med lidt olie (ikke for meget) og kom det flade stykke dej på.
  • Efter ca. 3-5 min. skal brødet vendes og bages yderligere et par minutter.
  • Man er ikke i tvivl om, hvornår brødet er færdigt.
  • Mine fladbrød har jeg altid opbevaret mellem to tallerkener under bagningen, for at de forbliver bløde.

Info: Pas på ikke at overbage brødene. De bliver lige så hårde som sten.(taler af erfaring haha)

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt og sukker.
Tilsæt olie.
Tilsæt mel.
Hvis dejen er klistret så tilsæt lidt mere mel.
Lad dejen hæve under husholdningfilm og et viskestykke i en halv time.
Del dejen i 8 stykker.
Rul et stykke dej faldt ud.
Prik med gaffel (kun for syns skyld og for at få det til at ligne et endnu flottere fladbrød).
Opvarm en pande og pensel med lidt olie.
Kom dejen på panden og steg/bag det i ca. 3-5 min. på hver side. Du er ikke i tvivl, når det er færdigt.
Under tilberedningen har jeg altid mine fladbrød mellem to tallerkener for at bevare fugtigheden, som er med til at gøre dem bløde.
Voila! 8 stk. lækre fladbrød.
Link til tzatziki
Link til stegte karryris med skinke
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *