Bagværk og kage

Æblecrumble

image_print

Alle laver rabarber-crumble i tiden, men ikke min lidt kræsne mund den laver æblecrumble i stedet. Det er farligt at bage kage hjemme hos os. Vi går konstant og nipper af kagen og til sidst små diskuterer vi om, hvem der har spist mest eller i værste tilfælde hvem der har spist det HELE haha. Jeg tør godt røbe overfor jer at, vi alle nok er lige gode om det. 
Til denne her crumble vil jeg anbefale at du køber nogle lækre røde økologiske æbler. De er bare bedre og så top evt. æblecrumble med lidt hakket chokolade med det samme den er taget ud af ovnen. Det er så MUMS.

Ingredienser:

4 personer: 

  • 4 gode æbler.
  • 80g blødt smør.
  • 1 ½ dl havregryn.
  • 1 dl. Hvedemel.
  • 1 dl. Brun farin.
  • ½ dl. Sukker.
  • 2 tsk. Vaniljesukker.
  • 2 tsk. kanel.
  • 1 tsk. Kardemomme. 
  • Evt. lidt hakket mørk chokolade til toppen. 
  • Cremefraiche som tilbehør. 

Fremgangsmåde:

  • Skræl æbler og skær dem i tern og læg dem i et fad. 
  • Bland havregryn, brun farin, sukker, hvedemel, vaniljesukker, kanel, og kardemomme sammen i en skål. 
  • Smuldre det bløde smør i og sørg for at det hele er blandet godt sammen. 
  • Fordel dejen godt udover æblerne. 
  • Bages i ovnen ved 160grader varmluft i ca. 45 til 50 min. 
  • Top evt. med hakket chokolade med det samme du tager den færdigbagte æblecrumble ud af ovnen. 
Ingredienser
Skær æblerne i tern og læg dem i et tærtefad der måler 26 i diameter.
Smuldre smørret
Sådan
Fordel det godt udover æblerne
Top evt. den færdigbagte æblecrumble med chokolade med det samme du tager den ud ag ovnen.
Server med Cremefraiche
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.