Bagværk og kage

Pølsehorn

image_print

Sådan et lækkert hjemmebagt pølsehorn i madpakken er altid godt. Eller bare som en god snack.
Vi dyrker en del motion herhjemme i form af lange cykle og gåture, og der er det luksus at kunne hive sådan en fætter op af tasken som snack.
Hvis du vil prøve en lidt mere luksus udgave så prøv at udskifte den klassiske røde/brune pølse med ostepølser eller krydderipølser. Det smager fantastisk.

Ingredienser:
Ca. 15 til 20 stk.

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk (jeg bruger skummetmælk eller minimælk)
  • 1 dl rapsolie
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 25 g sukker
  • Ca. 500 g hvedemel
  • Evt. lidt sesamfrø
  • Pølser

Fremgangsmåde:

  • Lun mælken til det er lillefinger varmt.
  • Rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og æg og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet og ælt det godt sammen (OBS. mængden af mel kan variere).
  • Stil dejen til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 30 minutter.
  • Skær pølserne i halve.
  • Kom dejen på et let meldrysset bord og begynd at forme pølsehornene
  • Lad hornene efterhæve i 30 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir og gerne under husholdningsfilm og viskestykke.
  • Pensel pølsehornene med æg og drys evt med lidt sesamfrø.
  • Bages ved 200 grader i 12 til 14 minutter.

TIP: Du kan lade være med at skære pølserne i halve og lave store pølsehorn.
Tilføj evt. bageenzym i melet, det gør kun dejen mere luftig og holdbarheden på pølsehornene lidt længere.

Jeg ruller altid dejen på pølserne.
Prøv at skifte den røde eller brune pølse ud med en oste/krydder pølse. Det smager altså bare godt.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.