Aftensmad

Tarteletter med skinkefyld

image_print

Hvem kan ikke godt lide tarteletter? Jeg tror næsten, det er en dansk nationalret. I hvert fald i min bedstemors yngre dage, hvor jeg kan huske, at hun serverede tarteletter med hønsekød eller med skinkefyld. Desværre er Whisky-Bedste, som hun blev kaldt, ikke iblandt os mere, og selvom hun levede et langt og dejligt liv (98 år), er hun meget savnet.
Jeg tænker altid på hende, når jeg laver tarteletter og især de her med skinkefyld, for ved I hvad? Jeg kunne ikke fordrage tarteletter, da jeg var barn – haha – og hun syntes, det var noget pjat. Men hun forbarmede sig altid over mig og fandt den trefarvede flødeis, en citronvand og det bestemte glas med et billede af Klodshans – ja, så var man hjemme ved Bedste.
Det er først efter, jeg er blevet “voksen”, at jeg kan lide tarteletter, og jeg må ærligt indrømme, at jeg nu giver Whisky-Bedste ret… Det har virkelig været noget pjat.

Ingredienser:
Til 10 tarteletter.

 • 6 dl vand
 • 500 g ærter og gulerødder på frost (koges i 5-7 minutter i let saltet vand)
 • 200 g skinketern
 • 1 bundt persille
 • 40 g smør
 • Ca. 30 g hvedemel
 • 4 dl mælk (jeg bruger skummetmælk)
 • Salt og peber

Fremgangsmåde:

 • Kog ærter og gulerødder i let saltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra i en skål, da du skal bruge det senere. 
 • Smelt smørret i en gryde og rør melet i rør godt.
 • Tilsæt mælk lidt efter lidt imens der røres godt rundt, indtil saucen har en lidt tyk konsistens (pas på det ikke klumper).
 • Tilsæt så lidt af vandet fra ærterne og gulerødderne og rør yderligere godt rundt, til du synes, saucen er tyk nok. 
 • Kom ærter, gulrødder, skinketern og persille i og rør rundt. Smag til med salt og peber.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *