Bagværk og kage

Ostestænger

image_print

Vi elsker ost herhjemme og kan aldrig få nok. Derfor er de her ostestænger altid højt på listen som tilbehør til vores aftensmad, salater eller til madpakken. Jeg har brugt almindelig smøreost og goudaost i de her stænger, men du kan sagtens bruge lige det ost du bedst kan lide eller hvis du har nogle osterester i køleskabet. 

Ingredienser: 
16 stk.

  • 50g gær.
  • 3dl lunken mælk.
  • 1 dl Cremefraiche.
  • ½ dl olie.
  • 1 æg.
  • 1 tsk. Salt.
  • 1 tsk. Sukker.
  • 750 – 800g Hvedemel.

Ost: 

  • 200g Smøreost
  • 100 – 150g Revet gouda

Æg til pensling 
Sesam til top. 

Fremgangsmåde: 

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk. 
  • Tilsæt salt, sukker, olie, æg og cremefraiche og rør det godt rundt. 
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det til en ensartet dej. 
  • Sæt dejen til hævning ½ time under husholdningsfilm og et viskestykke. 
  • Rul dejen ud til en firkant. 
  • Fordel smøreost ud på en ene halvdel og kom revet goudaost på den del du har smurt. 
  • Tag den del af dejen der ikke er ost på og læg den over ostedelen. 
  • Pres kanterne sammen hele vejen rundt.
  • Skær 16 strimler. Mine er ca. 1,5 cm i bredden. 
  • Tag fat i hver sin ende af dejstrimlen og sno modsat så du får en snoning på strimlen. 
  • Gør det på alle strimler. 
  • Sættes til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 30 min. 
  • Pensel med æg og drys med sesam/hørfrø eller hvad du har lyst til. Jeg har brugt almindelig sesam og sorte sesam. 
  • Bages ved 200g varmluft i 10 til 12 minutter.
Rul dejen ud til en firkant
Kom smøreost på den ene halvdel
Og revet ost
Kom den anden del af dejen over ostedelen
Pres kanten sammen hele vejen rundt
Skær 16 strimler
Tag fat i hver sin ende af strimlen og sno i hver sin retning. Efterhæve 30 min på en bageplade.
Pensel med æg
Drys med sesam
Bages ved 200grader varmluft i 10 til 12 minutter
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *