Bagværk og kage

Citron muffins

image_print

Eller påskemuffins, det bestemmer man helt selv. Herhjemme kalder jeg dem påskemuffins da de mere eller mindre kun bliver lavet op til påske, hvorfor kan jeg ikke svare på. Måske fordi de bliver pyntet med vaniljecreme og små påskeæg. jeg indrømmer blankt at på vaniljecreme fronten, er jeg lidt dovnen og har købt den fra Dr. otker.
Du kan også bage dejen som en hel kage i en bradepande der måler 23×33. Her er bagetiden cirka 40 minutter ved de samme grader.

Ingredienser:
16 til 18 stk.

  • 3 æg.
  • 2,5 dl mælk.
  • 75g smeltet smør.
  • 300g sukker.
  • 270g hvedemel.
  • 1 tsk. vaniljesukker.
  • 3 tsk. bagepulver.
  • Saft og skal af 2 økologiske citroner.

Fremgangsmåde:

  • Start med at tænde ovnen på 170grader varmluft.
  • Pisk æg og sukker skummende.
  • Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør det sammen med dejen.
  • Tilsæt mælk.
  • Smelt smørret og afkøl det med frisk presset citronsaft og revet citronskal.
  • Tilsæt det i dejen og rør godt rundt.
  • Fordel dejen i 16 til 18 muffinsforme.
  • Bages i 25 til 30 minutter.

De afkølede muffins kan pyntes efter ejet ønske.
De smager godt med en helt almindelig glasur.

Sådan afkøler jeg det smeltede smør med frisk citronsaft og revet citronskal.
Ja ja øvelse gør mester i pynt(Griner)
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *