Appetizers

Rejer med urtecreme

image_print

Er der noget vi er vilde med, så er det rejer især. Kolde store friske tigerrejer er altså mums. Når vi sådan rigtig skal hygge os en aften med flere retter mad og noget godt vin, ja så bliver der tit lavet noget med rejer til forret. Faktisk blev jeg meget inspireret til lige præcis den her anretning fra kokken der lavede maden til vores familie kobberbryllup. Nu skal holde et mini-kobberbryllup for vores venner og her er skal denne ”forret” serveres.

På billederne ser i at rejerne er stegte, men i kan bruge lige de rejer i ønsker. Til stegte rejer kommer fremgangsmåden længere nede på siden. 

Ingredienser: 

Urtecreme ca. 4 personer

  • 2 spsk. cremefraiche 38%.
  • 1 spsk. flødeost.
  • 1 tsk. Citronsaft.
  • Friske krydderurter som persille, dild og purløg (jeg bruger 1 potte af alle de nævnte krydreurter) 
  • Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Skyl og hak alle dine valgte krydderurter fint.
  • Kom cremefraiche og flødeost i en skål og rør det til en ensartet masse.
  • Tilsæt så krydderurter og pres hvidløg i og bland det hele godt sammen.
  • Smag til med salt og peber. 

Anretning som ses i på billede:

  • Kom lidt blandet salat i små skåle.
  • Hak lidt agurk og rødløg fint og drys det over salaten. 
  • kom lidt meget små cherrytomater i også eller halvere tomaterne.
  • Kom urtecremen i en sprøjtepose og sprøjt tre til fire gange vilkårligt over salaten. 
  • Top med rejer og servere med lidt rugbrødssnack.

De rejer som er vist på billede er tilberedt sådan her:

Store ukogte og frosene tigerrejer uden skal.
Optøs med presset hvidløg. 
Rejerne steges på panden i ca. 1 minut på hver side afhængig af størrelse

Anretning
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.