Aftensmad

Stegte karryris med skinketern

image_print

Karry og jeg er først ved at blive gode venner her i løbet af de seneste år! Jeg har bare ikke kunnet finde ud af at svitse det krydderi af, så smagen af karry kom frem i retten. Min datter elsker boller i karry, og det er en af de retter, jeg bare IKKE kan lave. Hver evig eneste gang dufter hele huset ret kraftigt af karry, og retten er smagsløs… iiiiii altså!!!! Så når min veninde Tante tut (som jeg kalder hende, eller Tutti som jeg selv bliver kaldt) alligvel laver en virkelig god karrysovs, ja så er hun så flink at lave en god ekstra portion til min fryser, og så er datteren lykkelig.
Men af en eller anden mærkelig grund kan jeg lave stegte karryris, som smager af karry! Og jeg aner ikke hvorfor.
De her stegte karryris kan bruges som tilbehør i pitabrød, tortillas eller i salaten. Vi bruger den også som en hurtig hovedret, hvor vi får pandebrød som tilbehør.
Velbekomme herfra.

Ingredienser:
Til 4 personer.

  • 300 g ris (rå vægt)
  • 3 spsk. karry
  • 300 g ærter
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 150 g frisk spinat
  • 300 g skinketern
  • 50 g smør til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Kog risene efter anvisning på pakken.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  • Smelt smørret på panden og tilsæt karry.
  • Svits karry af nogle minutter.
  • Tilsæt ris og vend det godt rundt på panden.
  • Tilsæt ærter, gulerødder, skinke og lidt af spinaten og rør det godt rundt.
  • Når der er plads til den sidste spinat, tilsættes denne.
  • Rør hyppigt rundt under tilberedningen og smag til med salt og peber.

TIP: Hvis du synes, risene klumper sammen og er svære at vende rundt så tilsæt et æg.

Ingredienser
Kog risene efter anvisning på pakken.
Skræl og skær gulerødderne i små tern.
Smelt smørret på panden og tilsæt karry.
Svits karry af nogle minutter.
Tilsæt de kogte ris og vend det godt rundt.
Tilsæt ærter, gulerødder, skinke og lidt af spinaten.
Når der er plads på panden tilsæt da resten af spinaten.
Rør godt rundt under tilberedningen og smag til med salt og peber. Efter ca. 8-10 min. er retten klar til servering.

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.