Kartoffelchips
Hvis man har god tid i køkkenet en dag, vil jeg helt klart anbefale at prøve disse hjemmelavede kartoffelchips. De tager lidt tid at lave, men det er tiden værd. At serverer sine egne kartoffelchips som snack til sine gæster sammen med nogle drinks eller et glas vin, er da så hyggeligt og mega overskudsagtig.
Hvis jeg har lidt kartofler i overskud og som jeg ikke helt ved hvad jeg skal bruge til, bliver de nogle gange til chips. Jeg indrømmer blankt, at det mislykkes flere gange at lave kartoffelchips, før jeg læste på det store internet, at man får de perfekte hjemmelavede chips, skal temperatuen på olien ligge mellem 170 – 175 grader. Og det passer. Ved den temperatur får man nogle lækre sprøde chips.
Det er meget vigtigt at kartoflerne er skåret ud i meget tynde skiver(Brug evt. et mandolinjern).
Tør kartoffel-skiverne godt enten på et viskestykke eller køkkenrulle. Det syntes jeg giver det bedste resultat. Og selvfølgelig HUSK at salte chipsene. Jeg glemte det de første gange og det kom jeg sørme til at høre for, fra manden og teenageren..UPS.
Ingredienser:
Du bestemmer selv mængden af kartofler. Jeg bruger ca. 6 til 8 mellemstore.
- Kartofler.
- 1 liter rapsolie.
- Salt.
Fremgangsmåde:
- Skær kartoflerne ud i meget tynde skiver på et mandolinjern.
- Lig evt. nogle af skiverne, så du undgår at de bliver mørke.
- Resten ligger du til tørre på et viskestykke.
- Hæld olien i en gryde og varm den op til en temperatur på 170 til 175 grader.
- Kom nu lidt af kartoffelskiverne i olien.
- Når kartoffelskiverne begynder at skifte lidt farve og virker sprøde, tages de op på et stykke køkkenrulle.
- Gentag dette til alle kartoffelskiverne er brugt.
- Vend forsigtigt dine chips i salt og servere.
- Opbevare dine hjemmelavede chips i en lufttæt beholder eller pose.
Det kan være nødvendigt at spæde til med lidt mere rapsolie. Så køb hellere 2 liter.