Spidsskålsalat vendt i græskyoghurt og hvidløg
august 14, 2020
Salaten her minder meget om tzatziki – rigtig meget faktisk. Og her i vores madglade hjem er tzatziki bestemt noget af det, vi skulle have med på en øde ø, hvis det blev aktuelt. Så en aften, da vi fik en almindelig spidskålssalat med tzatziki som tilbehør, ja hvorfor så ikke mixe de to ting sammen. Jeg synes, det er blevet en lækker frisk salat, som er hurtig at bikse sammen og perfekt som tilbehør til alt slags kød fra f.eks. grillen.
Ingredienser:
Til 4 personer.
- 200 g græsk yoghurt 2%
- 1 stort hvidløgsfed
- ½ agurk (ca. 100 g)
- 300 g spidskål
- 200 g ærter
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kom græsk yoghurt i en skål og pres hvidløgsfed i.
- Smag yoghurten til med salt og peber.
- Riv agurken og vrid væsken ud.
- Snit spidskål meget fint.
- Vend så ærter, spidskål og agurken i yoghurtblandingen og lad det hvile en halv time.
Pynt evt. salaten med frisk purløg og agurk inden servering.
Forrige
Pastasalat med hytteost og bacon
Nyere