Pizzasnurre
august 17, 2020
En dag, da jeg stod og rullede kanelsnurre, tænkte jeg, at det burde jeg også kunne med pizzasnegle.
I første omgang syntes jeg, det var lidt svært at holde på fyldet, indtil jeg fandt ud af, at det hjalp, hvis jeg hakkede f.eks. pepperoni eller skinke i mindre stykker.
Vi bruger pizzasnurrene i madpakken eller som et hurtigt mellemmåltid.
Og alt med pizza kan altså noget herhjemme. Vi ELSKER det!
I den her portion har jeg bruget en rest af cheddar ost, men du kan sagtens bruge almindelig revet ost. Jeg bruger næsten altid revet goudaost, da jeg syntes, det smager bedre.
Ingredienser:
Ca. 12-14 stk.
Dej:
- 50 g gær
- 2 dl mælk (Jeg bruger skummetmælk eller minimælk)
- 1 dl rapsolie
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 25 g sukker
- Ca. 500 g hvedemel
Fyld:
- Pizzasauce
- ca 100 g revet valgfri ost
- 1 pakke revet skinke
- 1 spsk. oregano
Fremgangsmåde:
- Lun mælken til det er lillefinger varmt.
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt salt, sukker, olie og æg og rør det godt sammen.
- Tilsæt melet og ælt det godt sammen (OBS. mængden af mel kan variere).
- Stil dejen til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 30 minutter.
- Kom dejen på et let meldrysset bord og rul den ud til en rektangel.
- Kom fyld på halvdelen af rektangel og kom den anden halvdel over, så fyldet er dækket til.
- Skær dejen i ca. 2 cm strimler.
- Tag så fat i hver sin ende af dej-strimlen og drej modsat, så dejen snurrer sig.
- Rul strimlen sammen og kom den sidste ende under pizzasnurren (så undgår du. at pizzasnurren går op under bagningen).
- Lad pizzasnurrene efterhæve i ca. 30 minutter.
- Pensel dem med æg.
- Bages ved 200 grader i 12-14 minutter.
TIP: Tilføj evt. 7 g bageenzym til melet. Det gør underværker.
Forrige
2 kommentarer
Gitte
Har tænkt mig at lave dem i dag. Dog med kyllingstrimler. Hvordan holder de sig bedst? Kan de fryses, og tages op efter behov til madpakken? Og hvor længe kan de spises efter at være taget ud af køleskabet (til børns madpakker i skoler hvor der ikke er køleskab)?
Maiken
Hejsa Gitte
Hvis du bager med bageenzymer kan de holde sig i køleskabet 4 til 5 dage uden at de bliver tørre.
Hvis ikke du bruger bageenzymer bliver de tørre efter et par dage, som øvrig bagværk gør uden. DE kan sagtens fryses.
Jeg har altid frosset dem ned i portioner og taget dem op aften før de skal i madpakken. Hvis der ikke er køleskab i skolen tænker jeg at de nok burde kunne holde nogle timer uden(ligesom en “almindelig” madpakke)
Jeg bruger altid små køle-elementer hvis jeg ved der ikke er et køleskab.
God bagelyst