Velkomstdrink til jul
december 3, 2020
Jeg syntes det er så hyggeligt når man er gæst i vores hjem at man bliver budt ordenligt velkommen. Enten i form af en appetizer eller en velkomstdrink. Jeg er et kæmpe julemenneske og elsker alt ved den. Desværre deler min lille familie ikke den samme passion og syntes jeg er meget for meget..øv for dem. Haha.
Noget af det bedste er duften af nogle alle de lækre varme krydderier julen bærer med sig og specielt duften af appelsin det er jo fantastisk. Julelagen til denne her velkomstdrink indeholder netop nogle af de her krydderier og jeg elsker når duften breder sig i køkkenet.
Jeg bruger en mousserende vin(en Moscato D´asti) til at blande julelagen op med og det giver den mest fantastiske smag af jul.
Ingredienser:
- 1 økologisk appelsin.
- 1 liter æblejuice.
- 3 stænger kanel.
- 3 stjerne anis.
- 8 nelliker.
- 1 vaniljestang(flækket)
- 1 tsk. Kardemomme.
Fremgangsmåde:
- Skær appelsin i skiver.
- Kom alle ingredienser i en gryde og giv det et opkog.
- Lad det stå og trække i 3 timer, gerne længere.
- Sigt derefter blandingen og hæld det evt. på en flaske og afkøl.
- Bland den kolde julelage op med en iskold mousserende vin og servere.
2 kommentarer
Tina Steenberg
Hvor mange drinks bliver der af den opskrift (mængden) du har hér?
Maiken
Hejsa Tina
Det er lidt svært at sige helt præcis, da det er lidt forskelligt hvordan man syntes blandings forholdene skal være =)
Men jeg vil nok sige at blander du 70% mousserende vin og 30% julelage er der til ca. 12. Håber det giver mening.