Frisk salat med melon og saltmandler
Forleden aften havde vi sammenskudsgilde med et hold venner. Faktisk er det noget vi af og til gør og det er virkelig hyggeligt og ikke mindst SJOVT. Pluset ved det er også at, man får sammensat noget mad man ellers ikke ville have gjort. Jannie(min veninde) er en ørn i køkkenet og jeg forstår ikke at hun ikke er sprunget ud som madblogger endnu. Hun er specielt god til sammensætning af salater og det er bestemt også hende der skal have æren for denne her salat, som hun har givet mig lov til at dele med jer. Og jeg er næsten sikker på der kommer flere med tiden. Der er brugt cantaloupe melon i salaten, men den kan du sagtent udskifte med en galia eller almindelig vandmelon.
Dette er ikke en reklame, men hvis du godt kan lide at krydre din salat vil jeg stærkt anbefale at købe vegetables krydderiet fra Nicolas Vahe´. Det gør underværker.
Jeg linker til opskriften på saltmandler via et billede længere ned.
Håber i bliver ligeså vilde med salaten som vi er herhjemme.
Ingredienser:
4 personer.
- 200g ærter.
- 1 dåse majs.
- Friske asparges.
- 1/2 agurk.
- En pose blandet salat (ca 150g).
- 100g feta.
- 1/4 cantaloupe melon eller anden melon.
- En god håndfuld saltmandler.
- 3 spsk. hvidløgsolie eller ramsløgsolie.
- Fremgangsmåde:
- Skyl salaten hvis det ikke er gjort og kom den i salatskålen.
- hæld vandet fra majsene.
- Skyl og snit asparges i de ønskede størrelser.
- Skær agurken midt over og skrab indmaden ud med en ske.
- Snit agruken
- Melonen skæres i små stykker.
- Hak saltmandler groft.
- Vend nu asparges, ærter, majs, agurk, melon og feta i salaten.
- Tilsæt så de 3 spsk. olie udover salaten og vend det hele godt rundt.
- Top salaten med de groft hakkede saltmandler.
- Velbekomme.