Appetizers

Spinatroulade med Tun

image_print

For et stykke tid siden var der en trofast følger der spurgte om jeg ikke havde en opskrift på en lakseroulade. Det måtte jeg desværre melde pas til, hvilket ærgret mig grænseløs. Men så om jeg i tanke om at jeg for nok hundrede år siden lavede en spinatroulade med tun og at den måtte jeg have på bloggen. Rouladen er den perfekte forret.
Du kan udskifte Tunen med laksefyld. Du blander flødeost sammen med friske krydderurter(Dild og purløg) smøre det på spinatrouladen og fordeler der næst laks. Det er slet ikke så svært. Det eneste du skal være lidt omhyggelig med, er at, du skal rulle rouladen stramt sammen og lade den hvile i køleskabet mindst et par timer inden du skære den ud. Ellers risikere du at, rouladen går i stykker.

Ingredienser:
4 til 6 personer.

Spinatroulade:

  • 500g frossen spinat.
  • 5 æg.
  • 1/2 dl mælk.
  • 1 tsk. groft salt.
  • 1 tsk. citronsaft.

Tun fyld:

  • 2 1/2 dl cremefraiche 18%.
  • 3 dåser tun.
  • 1 rødløg.
  • 1 tsk. citronsaft.
  • Salt og peber.

Dressing til Roulade:

  • 2 1/2 dl cremefraiche 18%.
  • 3 spsk mayonnaise.
  • 1 potte dild.
  • 1 potte purløg.
  • 1 potte persille.
  • salt og peber.

Pynt:

  • Rejer.
  • Tomater.
  • citronskiver/både.

Fremgangsmåde:

  • Start med at tænde ovnen på 180grader varmluft.
  • Optø spinat.
  • Del æg i blommer og hvider.
  • Pisk æggehvider stive.
  • Bland æggeblommer, spinat, mælk, citronsaft og salt sammen. Syntes du det er for groft, så blend det, det gør jeg.
  • Vend de stive æggehvider i og fordel spinatblandingen ud på en bradepande med bagepapir.
  • Bag rouladen i ca. 12 minutter.
  • Lad rouladen køle helt af.
  • Dræn tunen for vand/olie.
  • Snit rødløg fint.
  • Bland cremefraiche, tun, citronsaft, løg, salt og peber sammen.
  • Fordel tunsalat udover den den helt kolde spinatroulade.
  • Rul rouladen stramt sammen.
  • Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet mindst et par timer.
  • Til dressingen snittes alle krydderurter fint.
  • Bland cremefraiche og mayonnaise sammen og bland de snittede krydderurter i.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret rouladen med rejer, tomater, citron og dressing.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *