Salater

Mande kartoffelsalat

image_print

Ost, bacon, hvidløg og kartofler, det er nogle af de ting min meget jyske mand elsker at indtage. Derfor er denne kartoffelsalat blevet til. Den eneste grund til at jeg har tilføjet frisk spinat er fordi jeg ved at det går lige i overarmene på Skipper Skræk. Pjat pjat det er fordi at min mand har givet tilladelse til at, der gerne må komme lidt grønt i salaten, da jeg ellers syntes den var lidt kedeligt at skulle knipse et billede af.
Men når det så er skrevet, smager den bare lige lidt bedre med spinat. Er du ikke til det, så prøv at udskifte den med ruccola, det smager GODT.

Ingredienser:
4 personer.

  • 800g små kartofler.
  • 200g bacontern.
  • 75g frisk spinat.
  • 100g ostetern eller din yndlingsost som du skære i tern.
  • 2 hvidløgsfed.
  • 50g soltørrede tomater.
  • Ca 1 dl olie fra de soltørrede tomater.
  • Lidt salt.

Fremgangsmåde:

  • Kog kartoflerne til de er mører. Det tager mellem 15 til 20 minutter.
  • Lad den kartoflerne køle af. De skal være helt kolde.
  • Steg bacon sprødt på en pande og kom det på en tallerken med køkkenrulle, så overskydene fedt på suget fra.
  • Kom olien fra de soltørrede tomater i en skål og pres hvidløgsfed heri og tilsæt lidt salt. Rør rundt.
  • Hvis spinaten ikke er skyllet, så skyl og tør den godt.
  • Snit de soltørrede tomater i stykker.
  • Kom spinat og kartofler i en stor skål, hvor du har god plads.
  • Tilsæt Olien og vend den hele godt rundt.
  • Tilsæt nu de soltørrede tomater, ostetern og bacon og vend det godt rundt.
  • Voila så er der mandemad.

Du kan sagtens lave denne kartoffelsalat nogle timer før servering, det bliver den kun bedre af.

Ingredienser
Kom olien fra de soltørrede tomater i en skål
Pres hvidløg i
Lidt salt
Vend olien godt rundt med kartofler og spinat
Sådan her
Tilsæt øvrige indgredienser
Voila



image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *