Gulerodsboller
juli 3, 2020
På min forhenværende arbejdsplads var den stenstikker, at mindst en af mine kollegaer havde gulerodsboller med. Og gerne den her opskrift som var på deres computer. I en periode kaldte jeg dem kollegabollerne.
Jeg ved ikke, hvor opskriften helt præcis kommer fra. Kun at det er en gammel opskrift. Jeg har justeret mængden af solsikkekerner og revet gulerod, da jeg syntes, at der var for lidt i.
Så nu har vi gulerodsboller til formiddagsmad/formiddagskaffe på job og for mandens vedkommende i lastbilen.
Ingredienser:
Ca. 15 stk.
- 5½ dl lunkent vand
- 50 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. neutral olie/rapsolie
- 300 g revet gulerod
- 2 dl solsikkekerner
- 1 kg mel
- Æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, olie, gulerod og solsikkekerner og rør det rundt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve under husholdningfilm og et viskestykke i en time.
- Form bollerne og lad dem efterhæve i 20 minutter på 2 bageplader.
- Pensel bollerne med æg.
- Bages ved 210 grader i ca. 20 minutter.
Forrige
2 kommentarer
Sara
Hej søde Maiken
Kan bollerne laves med fuldkornsmel?
Og kan de fryses?
Hilsen
Sara
Maiken
Hejsa Søde Sara
Bollerne kan sagtens fryses. Jeg har ikke prøvet at bage dem på fuldkornsmel. Hvis du prøve dig frem med fuldkorn, tænker jeg du skal tilføje mere væske =)
Mvh Maiken