Blomkålssuppe
Vintertid er suppetid. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Grøntsager i en stor gryde og fylde på af krydderier, og hvad vi nu ønsker. Blomkålssuppen her er en hurtig aftensmad. Derfor bliver den tit lavet på de hverdage, hvor det skal hurtigt.
I den her opskrift bruger jeg bacon til at toppe suppen med, men det kan helt klart anbefales at udskifte bacon med små kødboller.
Hvis jeg har god tid, smækker jeg en hurtig dej sammen om morgenen, som så hæver, til jeg har fri fra arbejde, og så er det hjemmebagte flutes. Jeg bruger næsten altid opskriften på flutes fra madensverden.dk. Opskriften hedder “Nem langtidshævet dej til brød”. Den tager højst 3 minutter at bikse sammen, og så skal den hæve 7-10 timer. Den er perfekt.
Ingredienser:
Til 4 personer.
- 1½ liter vand
- 800 g blomkål
- 1 grøntsagsboullion
- ¼ l madlavningsfløde
- 75 g flødeost
- Smages til med salt og peber
Tilbehør:
- 200 g bacon i tern
- Flutes
Fremgangsmåde:
- Skær blomkål i små stykker.
- Hæl vandet i en gryde og kom blomkål i sammen med grøntsagsboullion.
- Kog til blomkålene er møre.
- Blend derefter de møre blomkål med kogevandet til det har en ens masse.
- Kog suppen op og tilsæt så fløde.
- Tilsæt flødeost og rør det godt rundt i suppen.
- Smag til med salt og peber.
Drys med stegte bacontern inden servering.
TIP: Min veninde hviskede mig i øret, at hvis du lige hurtigt svitser nogle små blomkålsbuketter på panden, er de perfekte som topping sammen med bacon.