Butterdej med cremefraiche og serranoskinke
april 23, 2023
Et godt valg til en lækker forret eller appetizerser. Når du først har bagt din butterdejbund er det kun din fantasti der sætter grænser for fyld. I opskriften her bruger jeg en creme fraiche 18%, men den kan byttes ud med en god hvidløgsost. Den røde pesto kan byttes ud med grøn, serranoskinken kan skiftes ud med bresola, ja jeg kunne blive ved.
Du kan lave forretten en god times tid før dine gæster kommer.
God fornøjelse.
Ingredienser:
Forret til 4 til 6 personer afhængig af hvor store du skære stykkerne
Appetizers til 8.
- 1 købe butterdej(vil klart anbefalde den fra føtex eller bilka).
- 2 ½ dl creme fraiche 18%.
- 10 cherry tomater.
- ½ rødløg i små skiver.
- 1 håndfuld frisk ruccola.
- 4 til 5 skiver serranoskinke.
- Rød pesto.
- Salat og peber.
- Æg til pensling.
Fremgangsmåde:
- Kom butterdejen på en bageplade og prik lidt huller i. Lav evt en lille kant hele vejen rundt, bare for syns skyld.
- Pensel dejen med æg og bag den efter anvisning på pakken.
- Lad den færdigbagte butterdej køle af.
- Skær cherrytomater i halve og steg den i ca 5 minutter på en meget varm pande.
- Fordel først creme fraiche, ruccola, de stegte cherry tomater, rødløg, serranoskinke og pesto på butterdejen.
- Top til sidst med salt og peber.
- Velbekomme.
Blot en lille anbefaling. Denne forret passer perfekt til et glas iskold hvidvin.
Nyere