Appetizers

Chrispy Chicken

image_print

Uha, lige sådan en omgang lækre hjemmelavede kyllingenuggets som snack til en hyggeaftensmad, det er dæleme lækkert. Og så lige med en lækker dip til – mums altså. Når vi sådan rigtig rigtig skal hygge, laver jeg en ordentlig portion, som vi kan bruge lang tid på at spise. Åbner en god flaske vin og så skal verdenssituationen vendes. 
En hyggeaften i vores lille familie består af god fingermad, en flaske vin og en form for brætspil, ja, så hygger vi. 
Jeg er helt tosset med pankorasp. Jeg elsker, at paneringen bliver sprød, og samtidig er kødet stadig saftigt, mums. 
Min veninde fik en fantastisk ide til en tapas aften. Nemlig at komme de her stegte kyllingenuggets i en spinatvaffel med chili-dip, frisk spinat og ærteskud, og det var på ingen måde nogen dårlig kombination. Endnu en gang mums.
Det er også pankorasp, jeg bruger til mine panerede rejer, og teenageren aldrig kan få nok af. 

Ingredienser:
Til 4 personer.

  • 1 liter rapsolie
  • 500 g kyllingebryst eller fillet
  • 2 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2-3 dl pankorasp

Dip:

  • 3 dl 38% creme fraiche
  • 2 til 3 spsk. barbeque sauce

Fremgangsmåde:

  • Gør kyllingekødet rent og skær det ud i den ønskede størrelse på nuggets. Mine er ca. 8 cm, da jeg godt kan lide, at de er lidt store. 
  • Bank evt. kødet lidt fladt med en kødhammer. 
  • Kom æg, hvedemel og pankorasp i hver deres skål.
  • Start med at vende kylling i melet.
  • Derefter vendes i ægget og til sidst i pankorasp. 
  • Kom olien i en gryde og varm olien godt op (min kogeplade er skruet op på maksimum).
  • Jeg ved, olien er klar, når der ses bobler omkring en trætandstik.
  • Kom de panerede kyllinger i olien lidt ad gangen og skru ned på middel varme. 
  • Kyllingenuggets har fået nok, når de har fået en gylden farve og flyder oven på olien (afhængig af størrelsen tager det ca. 5 minutter).

Dip:

  • Kom creme fraiche op i en skål og smag den til med barbeque sauce. 
  • Hvis du ønsker en lidt spicy dip så udskift barbeque med chilisauce eller rød karrypasta.
Chrispy Chicken i en spinatvaffel med chili-dip, frisk spinat og ærteskud.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *