Fladbrød
juni 12, 2020
De her fladbrød er uden tvivl noget af det bedste tilbehør, der findes! De er så lette og bages på en glohed pande.
Den bedste aftensmad, jeg kan få, er fladbrød med tzatziki (hjemmelavet selvfølgelig) og kyllingekebab. Man kan bruge lige det fyld, man lyster. Det er virkelig mums, og jeg vil stærkt anbefale det.
Brødene kan bruges som tilbehør til risretter eller til en god pesto.
En ting er sikkert – vores madglade maver herhjemme er vilde med dem!
Ingredienser:
8 stk.
- 2 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- 2½ spsk. neutral olie
- Ca. 400 g mel
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkent vand.
- Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
- Kom olie i og rør rundt.
- Tilsæt mel og ælt det godt sammen. Hvis dejen er klisteret så tilsæt mere mel, til dejen er glat og fast.
- Lad dejen hæve under husholdningfilm og et viskestykke i ca. 30 min.
- Del dejen op i 8 lige store stykker (jeg vejer altid dejen af).
- Rul et stykke dej fladt ud og prik med en gaffel.
- Opvarm en pande (den skal være godt varm).
- Når panden er varm pensel den med lidt olie (ikke for meget) og kom det flade stykke dej på.
- Efter ca. 3-5 min. skal brødet vendes og bages yderligere et par minutter.
- Man er ikke i tvivl om, hvornår brødet er færdigt.
- Mine fladbrød har jeg altid opbevaret mellem to tallerkener under bagningen, for at de forbliver bløde.
Info: Pas på ikke at overbage brødene. De bliver lige så hårde som sten.(taler af erfaring haha)