Flammkuchen
Tysk eller Fransk pizza, ja det er google hvis nogle gange lidt uenige om. Jeg ved bare at det smager skønt og er perfekt som appetizer. Jeg ved godt at som regel er dejen uden gær, men i min udgave skal det være hurtig og nemt. Det er meget sjældent jeg bruger en købedej i mine opskrifter, men her gør jeg en undtagelse da jeg syntes det fungerer bedre. Og så må det bare gerne gå lidt tjep inden gæsterne melder sin ankomst.
Jeg har prøvet at bruge en cremefraiche 18% eller lavere, det kan ikke anbefales, da flammkuchen på en eller anden måde kommer til at smage anderledes og bliver lidt vandet. Så gå all in når du laver flammkuchen.
Ingredienser:
Som appetizer 6 til 8 personer.
- 1 færdig pizzadej.
- 250g cremefraiche 38%.
- 1 rødløg i tynde skiver.
- 200g bacon i tern.
- 1 lille håndfuld frisk timian.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200g varmluft.
- Steg bacon sprødt på panden og lad det køle af.
- Skær rødløg i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Rul dejen ud på en bradepande.
- Smør cremefraiche ud over dejen.
- Fordel bacon og løg ud over.
- Hak det friske timian groft og drys det ud over.
- Top med friskkværnet salt og peber.
- Flammkuchen bages i 15 til 18 min.
- Skæres ud og serveres med det samme.
Jeg kan anbefale et godt glas hvidvin til retten.