Fyldte spidskål
Spidskål er efterhånden blevet en fast inventar i vores køleskab. Jeg bruger det i næsten alt. Gryderetter, salaten, på grillen, som et alternativ til pasta og hvis det er helt fintsnittet, så blandet sammen med salaten der kommer i en sandwich, ja jeg kunne blive ved.
Når spidskålen viser sig fra den absolutte pæne side i supermarkedet, skriger de nærmest til mig at, de skal købes og når de så samtidig er på tilbud kan der godt ryge nogle stykker i vognen. Og her kan jeg varmt anbefale at lave fyldte spidskål. Det smager virkelig godt og så mætter det. Jeg kan se at nogle blander ris eller bulgur i deres fyld til spidskålen. Dette gør jeg ikke, da jeg gerne vil holde retten mere end nem.
Jeg bruger ca halvdelen af fyldet jeg udhuler spidskålen med til kødfyldet, resten gemmer jeg til salater, for det skal nok blive spist.
Opskriften her er til 4 personer, men som i ser er der kun tre fyldte spidskål på billedet. Det er fordi vi kun er tre i vores lille familie. Vi har stor fokus på madspild i øjeblikket, mere end vi plejer pga. de vilde fødevare priser som gør at, vi passer lidt ekstra på maden og sørger for at få det hele spist og holde madbudgettet nede.
Jeg tror jeg tør skrive at denne menu ligger i den billige ende af budgettet.
Ingredienser:
4 personer.
- 2 grønne spidskål.
- 400g hakket oksekød.
- 2 presset hvidløgsfed.
- 1 løg.
- 1 dåse hakket tomater.
- Indmaden fra et spidskål.
- 100g revet gulerod.
- 100g revet ost.
- 1 spsk. paprika.
- Ca. i tsk groft salt.
- Lidt fedtstof til gryden/panden.
Fremgangsmåde:
- Start med at fjerne de første blade på spidskålen og skyl den godt igennem.
- Halver spidskålen og fjern indmaden som vist på billedet.
- Kom kålen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Hak løg groft.
- Snit indmaden fra en spidskål fint.
- Smelt lidt fedtstof i en gryde eller pande.
- Svits løg og tilsæt hakket oksekød.
- Kom nu presset hvidløg, paprika og salt i kødet og brun det godt af.
- Tilsæt spidskål, revet gulerod og hakket tomater.
- Vend det hele godt rundt g lad retten simre i ca 10 minutter, rør rundt nogle gange, smag evt til med mere salt.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom lidt af osten i spidskålen og fordel fyldet.
- Top med resten af osten.
- Kom spidskålen i ovnen i 25 minutter.
Jeg servere spidskålen som de er, eller med et stykke groft brød til. I sommersæsonen får vi majskolber til.
2 kommentarer
Joan Lehmann Steffensen
Hej Maiken
SÅ lækker en opskrift! Vi spiser efter sæson i vores lille familie, så spidskål er klart ved at komme på huskeseddelen nu. Jeg tilsatte lidt sukker og røvinseddike til fyldet for at “runde det lidt af”. Men der er bare 👍 herfra. Tak for den 😊
Maiken
Hejsa Joan
Uuu det tip skal jeg lige prøve. Tak for det og dejligt du kunne bruge opskriften.