Hakkebøffer i fad
marts 22, 2022
Det her fad kom til en dag, hvor jeg skulle tømme min grøntsags-skuffe. Udover at finde inspiration blandet venner og på nettet, ja så opstår der pludselig nogle opskrifter helt spontant når man tømmer skuffen. Det her fad er efterhånden blevet lavet nogle gange og hvis du har en rest af fx blomkål eller broccoli kan du snildt tilføje det. En god måde at få brugt sine rester på.
Og der er højst sandsynlig rester af fyldet. Her kan det anbefales at skære et par pølser ud i skiver, svits dem på panden og tilsæt så rester af fyldet. Så har du en lækker frokost eller aftensmad af gode rester.
Ingredienser:
2 personer.
- 200 til 300g hakket oksekød 10 til 12%
- 2 til 3 store gulerødder.
- 400g kartofler.
- 2 hvidløg.
- 3 forårsløg.
- 2 peberfrugt.
- 1 bøf mozzarella.
- 1 flaske tomatsauce på ca. 600g
- ¼ madlavningsfløde.
- 2 spsk paprika.
- 2 spsk olie.
- 1 tsk. Salt.
- Peber.
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 200g varmluft.
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern.
- Skyld og rens peberfrugt og forårsløg og snit dem i tern og skiver.
- Form 2 bøffer af oksekødet.
- Kom kartofler og gulerødder i et fad og vend olie og 1 spsk paprika i.
- Kom fadet i ovnen i 40 minutter.
- Tag nu fadet ud og tilføj grøntsager, salt og peber, tomatsauce, fløde og pres de to hvidløg ud i. Vend det hele godt rundt i fadet.
- Krydre hakkebøfferne med 1 spsk. paprika og lidt salt og peber og læg dem i fadet.
- Sæt fadet tilbage i oven og varm yderligere i 15 minutter.
- Tag fadet ud og fordel mozzarellaosten udover bøfferne og fadet.
- Fadet sættes tilbage i ovnen og varmes yderligere i 15 minutter.
Forrige
Panna cotta
Nyere