Hotdog/Pølsebrød
Da min lillebror fyldte 30 år skulle han selvfølgelig fejres med manér. Problemet var nok bare for både min søster og jeg at det nok mere var vores behov end hans. Så vi begrænsede os til en højtråbende fødselsdagssang ved bordet som han virkelig HADEDE..haha.
Maden var lidt en selvfølge til hans fødselsdag. Nemlig hotdogs. Og jeg kender ikke nogle som min lillebror og far der elsker hotdogs. Faktisk inviterede min far, mor på hotdogs i en lokal pølsevogn på deres første date i 80erne..hahaha den griner vi meget over i familien. Mor havde rigtig gjort noget ud af sig selv og så skulle de ”bare” spise en hotdog i en pølsevogn. Måske siger det lidt om vores humor og tilgang til hinanden i familien. Vi lever virkelig for at, grine og spise.
Anders, som min lillebror hedder, spurgte om jeg ikke ville være behjælpelig med få bixet sådan en hotdogbar sammen til hans fødselsdag og det blev jeg faktisk lidt stolt over og selvfølgelig ville jeg det. Faktisk gik min hjerne næsten i overarbejde da jeg ville prøve at få nogle af min brors livretter ned i en hotdog. Jeg var lidt presset på tiden men syntes selv jeg slap rimelig godt fra det og det bedste var at min bror blev glad og ej forglemme min far..haha. i Anders`hotdog var der
- En ostepølse i baconsvøb, stegt på panden.
- Hjemmerørt Bearnaise-mayonaise.
- Ketchup.
- Hjemmelavede syltede rødløg.
- Hjemmelavede agurksalat.
- Hjemmelavede ristede løg.
- Det hele i et hjemmebagt hotdog/pølsebrød.
Hjemmebagt hotdogbrød er altså bare prikken over iét når man skal gøre lidt ekstra ud af en hotdog. Her er mit bud på en luftig udgave og som næsten altid har en plads i fryseren.
Nederst på siden har jeg smidt et par billeder op fra min lillebrors hotdogbar.
Ingredienser:
12 til 14 stk.
- 50g gær.
- 2 dl mælk.
- 80g blødt smør.
- 50g sukker.
- 2 tsk. Salt.
- 1 dl cremefraiche.
- 500 – 600g hvedemel.
- Evt. 7g bageenzym(kan undlades)
- Æg til pensling.
- Sesamfrø(jeg burger både de almindelige og de sorte)
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt sukker, salt, smør og cremefraiche.
- Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det godt til dejen er fast og smidig.
- Lad dejen hæve en 1 halv time under husholdningsfilm og et viskestykke.
- Form dejen i pølsebrød.
- Pensel dem med æg og drys med sesamfrø.
- Lad pølsebrødene efterhæve i en halv time under et viskestykke.
- Bages ved 200g varmluft i 12 til 14 min.
Hvis du bruger bageenzym skal dette blandes i melet inden du tilføjer melet.