Aftensmad

Kæmpe madpandekage

image_print

I stedet for at lave helt almindelig madpandekager som tager jeg ved ikke hvor lang tid, så kan man ligeså godt lave en stor. Det er nemt, hurtigt og ikke mindst lækkert. Jeg bruger hakket oksekød, da det er vores fortrunke, men du kan bruge hakket kyllingekød i stedet.
Skal det gå ekstra hurtigt, så spring ingredienserne over til kødet og brug en tacomix eller fajita krydderimix.

Ingredienser:
Ca 4 personer.

Pandekagedej:

  • 130g hvedemel.
  • 4 1/2 dl mælk.
  • 1 tsk. fint salt.
  • 5 æg.

Fyld:

  • 400g hakket okse eller kyllingekød.
  • 1 snittet løg.
  • 2 presset hvidløgsfed.
  • 1 dåse hakket tomater med krydderier.
  • 1 revet gulerod.
  • 1 spsk. paprika.
  • salt og peber.
  • Lidt fedtstof til panden.

Øvrige:
Til samlingen af madpandekagen.

Fremgangsmåde:

  • 150-200g revet gouda eller mozzarella ost
  • 2 store tomater i skiver.
  • 75g frisk spinat, skyllet.
  • 1 forårsløg.
  • Pisk hvedemel, mælk og salt sammen og tilsæt æg en af gangen.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en bradepande der ca. måler 30×35 og kom pandekagedejen deri.
  • Bag den i ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Lav fyldet mens pandekagedejen bliver færdig.
  • Svits løg og hvidløg i lidt fedtstof og tilsæt kødet.
  • Brun det godt og tilsæt paprika, hk. tomater, revet gulerod og lad det småsimre i 10 minutter.
  • Når pandekagebunden er færdig tages den forsigtig ud på en stor bradepande(den der passer til din ovn). Sluk ikke ovnen.
  • Lad den køle af i små 5 minutter.
  • Fordel frisk spinat og det meste af fyldet ud over bunden(gem lidt til toppen) og drys med 100g af osten.
  • Rul Pandekagen sammen. Brug evt bagepapiret som hjælp.
  • Top pandekagen førdt med resten af fyldet, så osten og tomatskiver.
  • Kom pandekagen tilbage i ovnen og bag den til osten er smeltet.
  • Jeg servere en god omgang salat til evt sammen med lidt pommes.
Ingredienser til pandekagedej
Ingredienser til fyldet
Øvrige ingredienser
Den færdige pandekagedej kommes i en bradepande beklædt med bagepapir
Den færdigbagte pandekagebund kommes over på en af ovens egne bageplader og køler af i ca 5 minutter
Fordel frisk spinat
Det meste af kødfyldet
og revet ost
Rul pandekagen forsigtigt sammen evt med hjælp fra bagepapiret.
Sådan
Fordel resten af fyldet over pandekagen
Så ost og tomater(glemte at tage et billede) kom pandekagen tilbage i ovnen og bag den til osten er smeltet
Et styk stor madpandekage
Sådan ser den ud indeni
image_print

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *