Kartoffelspyd med ost og timian marinade
juni 6, 2020
Så er sommeren her – eller i hvert fald nogle dage ad gangen – og på sommerdage skal man bare grille. Det skal vi i hvert fald herhjemme. Jeg synes, vi tit har kørt i det samme tilbehør til grillen. Enten bagekartofler, ovnkartofler eller grillede grøntsager. Så en aften prøvede vi de her kartoffelspyd med ost. Ideen til spyddene kom egentlig da grill- og pandeost kom på hylderne igen i supermarkederne.
God arbejdslyst og velbekomme.
Ingredienser:
6 spyd.
- 600 g kartofler (mellemstørrelse)
- Pande- og grillost (jeg bruger den fra Taverna).
- 3 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 spsk. frisk timian
- 1 hvidløg
- Salt og peber
- 6 grillspyd
Fremgangsmåde:
- Kog kartoflerne i 15 min. og lad dem køle helt af.
- Skær osten i den ønskede størrelse tern.
- Kom skiftevis kartofler og ostetern på spyddet.
- Kom rapsolie i en skål.
- Pres hvidløget i olien.
- Hak timian fint og bland det i olien.
- Tilsæt lidt salt og peber.
- Pensel spyddene med marinaden.
- Der skulle gerne være lidt overskydende marinade tilbage, som skal bruges til spyddene, når de grilles.
- Grilles i ca. 15 min. Vendes hyppigt og pensels med den resterende marinade.
TIP: Lav evt. spyddene om dagen og lad dem trække i marinaden.
TIP: Hvis du bruger træspyd, så læg dem i blød i vand i nogle timer. Så undgår du, at de brænder af på grillen.
Forrige
Trøfler
Nyere