Appetizers

Kylling Satay

image_print

Jeg elsker kylling satay. Mums altså. Det var min veninde der for mange år siden serverede de her vildt lækre grillspyd som en forret. Da hun fortalte mig ingredienserne blev min kræsenhed virkelig sat på prøve..haha. Men jeg tror jeg er kommet til den konklusion at, hvis man blander en masse ingredienser jeg ikke kan lide, kommer de i sidste ende til at smage FANTASTISK i min mund. Det var i hvert fald tilfældet med de her spyd. Første gang jeg fik kylling satay var det med peanuts-sauce og jeg indrømmer blankt at det kan jeg bare ikke lave. Jeg simpelthen ikke hvad jeg gør galt..haha Så jeg har en aftale med min veninde, som er mega hård til den der sauce, at hun tager mig hånden og så laver vi det sammen.
Jeg laver altid marinaden om formiddagen og lader det trække sammen med kyllingestykkerne til om aften, det syntes jeg giver det bedste resultat.

Ingredienser:
ca. 10 spyd.

  • 450 til 500g kyllingebryst eller kyllingeinderfilet.
  • 6 spsk. Neutral olie.
  • 3 spsk. fiskeolie.
  • 4 spsk. Kokosmælk
  • 3 fede hvidløg.
  • 4 tsk. Frisk ingefær.
  • 2 tsk. Karry.
  • 10 træspyd.

Start med at ligge træspydende i vand nogle timer. På den måde undgår du at de brænder når du skal grille spydende

Fremgangsmåde:

  • Hvis du bruger kyllingebryst så skær det i grove tern. Ved inderfilet er det ikke nødvendigt.
  • Riv eller hak ingefær og hvidløg fint.
  • Kom olie, fiskeolie, kokosmælk, hvidløg, ingefær og karry en skål og rør det godt sammen.
  • Hæld marinaden og kyllingestykkerne, evt. i en pose og lad det stå nogle timer i køleskabet.
  • Kom kyllingestykkerne på træspyd og grill dem i ca. 3 til 5 minutter på hver sin side ved direkte varme. Dvs. at flammerne fra grillen er lige op under kødet.
  • Velbekomme.
Ingredienser
Riv eller hak ingefær og hvidløg fint
Bland alle ingredienser sammen til marinaden
Sådan
Marinaden balndes med kylling. Evt i en pose. Ligges på nogle timer i køleskabet.
Kom kyllingestykkerne på spyd og grill dem.
Voila
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *