Luftige pitabrød
september 15, 2020
Jeg er virkelig brødsnobbet, når det kommer til pitabrød! Jeg hader de billige tynde pitabrød, der går i stykker for et godt ord. De lidt dyre i supermarkederne er tørre som bare pokker, og ved bageren er de alt for tykke. Efter flere mislykkede forsøg er det endelig lykkedes mig at knække koden til nogle gode og LUFTIGE pitabrød. De tager lidt tid at lave, men det er det hele værd.
Det bedste ved pitabrød er, at de er mega gode til både aftensmad og til madpakken, og så kan man jo variere fyldet, ligesom man har lyst til.
God arbejdslyst.
Ingredienser.
6 stk.
- 3 dl lunken vand
- 15 g gær
- 2 tsk. groft salt
- 3 spsk. neutral olie
- 100 g durummel
- 350-400 g hvedemel.
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt og olie.
- Tilsæt durummel og rør godt.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt.
- Dejen skal være lidt klistret.
- Stilles til hævning i ca. 2 timer under husholdningsfilm og et viskestykke.
Efter hævning:
- Tag et par håndfulde durummel ud på bordet og kom dejen derpå.
- Del dejen i 6 boller og rul dem flade.
- Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hvile i 10-15 min.
- Bages i ovnen på 250 grader varmluft i 8-10 min.
Forrige
Tapas aften/udfordringen
Nyere
4 kommentarer
Anne-Marie Heibel
Super fin opskrift….de er så flotte…aldrig mere købe pitabrød
Maiken
Det er jeg bare så glad for at høre =) Dejligt at du kunne bruge opskriften=)
Maja Scharling
Lækre pitabrød!
Men jeg undrer mig over, hvordan det kan være at nogle hæver fint op og andre forbliver flade?
Vh Maja
Maiken
Hejsa Maja
hmmm ja det er et godt spørgsmål! Jeg har ikke lige prøvet det men kan det være du ruller dejen for hårdt ud? At alt luften i dejen bliver rullet ud. Giver det mening? =)
Rigtig god dag
Mvh Tutti