Madpandekager
Min mand er mega god til det med pandekager! Det er så også det eneste, han kan i køkkenet. Teenageren og jeg småfniser hver gang han laver dem, da han er overbevist om, at han er kokken over dem alle. I tidernes morgen købte han en crepe-pande – en elektrisk pandekagepande – og det kan virkelig anbefales.
Det eneste problem, jeg har haft med madpandekager, var, at de næsten altid gik i stykker, når man kom fyld i. Uha, hvor har jeg skældt ud flere gange. Indtil en dag hvor jeg sad sammen med min veninde Jannie og snakkede om dette store problem. Det var en kæmpe krise for os begge… haha.
Jannie havde læst/hørt et sted, at det hele handlede om, hvor mange æg man tilføjede pandekagedejen, og jeg må sige, at hun havde fuldstændig ret.
Jo flere æg jeg tilføjede denne opskrift, jo bedre blev de, og de gik ikke i stykker.
Så nu skælder jeg ikke ud over pandekagerne mere.
Ingredienser:
10-12 stk.
- 250 g mel
- 6 æg
- 50 g smeltet smør
- 5 dl mælk
- Knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Rør mælken sammen med æggene og tilsæt melet lidt efter lidt.
- Tilsæt salt.
- Rør det smeltede smør i.
- Lad dejen hvile i 20-30 minutter.
- Smelt lidt smør på en varm pande (men ikke for meget da det gør, at dine pandekager kan komme til at boble op) og steg madpandekagerne, til de er gyldne på begge sider.
Hvis du har et æg i overskud, kan du sagtens tilsætte det.